0
Odbojka

FOTO:STARSPORT

SVETSKI KUP: Terzić odbarao adute za Japan

Objavljeno: 21.07.15 u 19:00

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igračica (18), koje će se pripremati za XII Svetski Kup 2015, koji će se odigrati od 22. avgusta – 6. septembra u Japanu.

TEHNIČARI: Maja Ognjenović, Bojana Živković i  Slađana Mirković.

KOREKTORI: Ana Bjelica, marta Drpa i Tijana Bošković.

LIBERA: Silvija Popović i Suzana Ćebić. 

BLOKERI: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Maja Savić i Mina Popović. ZVEZDA).

PRIMAČI: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Bjanka Buša.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije će u kompletnom sastavu biti od ponedeljka, 27. jula. Prva grupa igračica će sa treninzima početi u sredu, 22. jula, a druga grupa u petak, 24. jula.

Svetski Kup je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Seniorke Srbije će u I rundi igrati u Macumotou, a rivali će im biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja. U II rundi, Srbija će igrati u Sendaiju sa Dominikanskom Republikom Rusijom i Japanom, a u III rundi u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Na Svetskom Kupu 2015. igraće 12 reprezentacija, a plasman na Olimijske igre 2016. u Rio de Žaneiru izboriće dve prvoplasirane selekcije.

XII Svetski Kup 2015. u konkurenciji seniorki odigraće se od 22. avgusta – 6. septembra u Tokiju i Macumotou (22. – 27. avgust), Sendaiju i Okajami (30. avgust – 1. septembar), i Nagoji i Komakiju (4. – 6. septembar).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter