0
Ostali sportovi

SP ZA JUNIORE: Srpska atletičarka šesta na svetu

Objavljeno: 20.07.15 u 15:33

Srpska atletičarka Milica Gardašević , jedina je naša predstavnica koja je uspela da uđe u finale na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore. Skok od 6.20 metara bio je dovoljan za šesto mesto ovoga puta.

Uzbudljivo i napeto je bilo u disciplini skok udalj tokom svih šest serija. Trka do medalja bila je neizvesna do samog kraja.

Nažalost samo 3cm delilo je od medalje, a 22cm od zlatne medalje, ali Milica je svakako postigla ogroman uspeh time što se nalazi na šestom mestu u svetu. Osim najdaljeg skoka koji je ostvarila u petoj seriji, imala je još dva ispravna skoka, u prvoj 5.85 metara i u trećoj 6.10 metara.

Deveto prvenstvo sveta za mladje juniore/ke održava se u Kaliju, Kolumbiji , a našu zemlju predstavilo je 11 atletičara.

Bronzanu medalju u skoku udalj zauzela je Maja Bedrac iz Slovenije sa daljinom od 6.22 metara, drugo mesto pripalo je Kaizi Karlen iz Švedske skokom od 6.24m, a zlato je osvojila Tara Davis sa rezultatom 6.41metar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter