0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MITROGOL PUNI KASU: Vučelić objasnio koliko i zašto baš toliko novca stiže u Partizan

Objavljeno: 20.07.15 u 16:22

Saga o novom klubu Aleksandra Mitrovića, jednog od najtraženijih napadača u Evropi je završena. Poznato je i koliko će Partizan zaraditi od njegovog prelakska u Njukasl.

Bivši napadač crno-belih prešao je iz Anderleht među ‘Svrake’ za 18 miliona evra, a od te sume u kasu crno-belih sliće se dva miliona, potvrdio je potpredsednik Milorad Vučelić.

Evo i kako se došlo do te sume. Šampion Srbije je 2013. godine, kada je Mitrović prelazio u Belgiju, napravio dogovor prema kojem mu od narednog transfera srpskog fudbalera sleduje 20 odsto, ali umanjen za pet miliona koliko je tada koštao njegov dolazak u Belgiju.

– Želim da razjasnim stvar pošto su se pojavile različite informacije. Od sume koju će Njukasl na osnovu obeštećenja uplatiti Anderlehtu trebalo bi najpre odbiti pet miliona evra, koliko je klub iz Brisela dao Partizanu prilikom prelaska. Partizanu će pripasti oko dva miliona, u šta je uračunata provizija zastupničke agencije – rekao je Vučelić.

Englezi će crno-belima pomenuti iznos isplatiti u ratama.

– Poznato je da klubovi sa Ostrva najbrže isplaćuju, za razliku od Španaca, ali ovoga puta u pitanju je veliki iznos, pa će novac stizati u ratama. Anderleht je u obavezi da nam dostavi dogovor sa Njukaslom – zaključio je Vučelić.

Crno-beli su ranijih godina dosta novaca zgrnuli od odlazaka Lazara Markovića, Matije Nastasića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, pošto su odlazili u velike klubove i za velike cifre…

Partizan u utorak u 14.30 igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Dila Gori. Ekipa je već otputovala, a u prvom meču u Beogradu crno-beli su slavili sa 1:0.

Pričljiv je Vučelić ovih dana, a naravno da nije propustio priliku da prokomentariše jučerašnja dešavanja na Vračaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter