0
Ostali sportovi

GAK: Komisije Sportskog saveza Beograda odlučuju gde ide novac

Objavljeno: 20.07.15 u 16:54

Gradski sekretar za sport Slavko Gak rekao je da Beograd ulaže „nemala“ sredstva za pomoć klubovima i da su ona ravnomerno raspoređena.

Gak je gostujući na Studiju B rekao da sekretar više ne odlučuje gde novac ide, već da o tome odlučuju komisije Sportskog saveza Beograda.

Mi našim sistemom finansiranja klubova preko besplatnih termina finansiramo 150 klubova u 22 grane sporta i obezbeđujemo beogradskim klubovima više od 2.200 sati besplatnog korišćenja dvorana, sala ili bazena – rekao je Gak.

Kada je reč o kontroli pomoći koja se daje klubovima, Gak je naglasio da je i tu došlo do promene, pa ne može da se desi, kao nekada, da se klubovima plati, a oni ne uplate sportskom centru.

Sada Beograd uplati direktno novac sportskom centru i klubovi na osnovu toga besplatno koriste svoje termine. Tako Vaterpolo klub Crvena zvazda ima 370 sati besplatnog korišćenja bazena, a to je oko sat i po dnevno. To je ono što grad u ovom momentu može u okviru svojih mogućnosti – naveo je gradski sekretar za sport.

On je, govoreći o Evropskom prvenstvu u vaterpolu koje će se održati u januaru u Areni, istakao da će za te potrebe u Areni biti postavljen montažni bazen.

Beograd je obavestio čelnike Vaterpolo saveza Srbije da će za potrebe ovog takmičenja pokriti troškove Arene, kao i da će sva komunalna preduzeća biti na raspolaganju, a s druge strane snosićemo deo troškova punjenja, pražnjenja i grejanja bazena. Zahvaljujem gradonačelniku Beograda Siniši Malom koji je imao puno razumevanja za ovu manifestaciju i izašao u susret iako grad nije organizator Evropskog prvenstva – rekao je Gak.

On je dodao da je „veoma zadovoljan“ velikom posećenošću besplatnih programa i da je odziv građana „impozantan“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter