0
Evropske lige

POBEDA: Bartomeu novi-stari predsednik Barselone

Objavljeno: 19.07.15 u 08:50

Tokom jučerašnjeg dana u Barseloni su održani predsednički izbori na kojima su glasači izabrali Džozepa Mariju Bartomeua za novog predsednika slavnog kluba.

Bartomeu se do sada nalazio na identičnoj funkciji, istina, kao vršilac dužnosti, a od danas je zvanično i novi predsednik aktuelnih šampiona Evrope, prenosi Goal.

On je do mesta u udobnoj fotelji došao zahvaljujući podršci  54.63 odsto glasača, odnosno 25.823 glasova i tako je osvojio šestogodišnji mandat.

Bartomeu je za više od 20 odsto završio ispred drugoplasiranog Đoana Laporte (33.03 odsto, 15.615 glasova). Treće mesto zauzeo je Agusti Benedito (7.16, 3.386), a poslednje Toni Freića (3.7, 1.750).

– Bio je ovo dug, naporan i stresan dan, ali želim da pošaljem jasnu poruku svim Barseloninim navijačima. Mi smo najbolji klub na svetu, i to ne samo na terenu. Poštujem sve kandidate sa kojima sam ušao u ovu predsedničku trku. Dokazali smo da smo demokratski klub. Nastavili smo da rastemo kao tim i pobeđujemo – kazao je Bartomeu.

– Nastavićemo da se znojimo za ovaj dres, kao što su to činili Karles Pujol, Ćavi Ernandez, Erik Abidal i Lionel Mesi. Zajedno smo jači – poručio je novi prvi čovek katalonskog kluba.

Budući da je Laporta pompezno najavljivao angažman Pola Pogbe ovog leta, pobeda Bartomeua verovatno znači i da će slavni klub, barem na kratko, odustati od angažmana francuskog superstara Juventusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter