0
Odbojka

FOTO: YouTube/Printscreen

SVETSKA LIGA: Srbija u dramatičnom meču savladala SAD i plasirala se u finale

Objavljeno: 18.07.15 u 17:56

Odbojkaši Srbije plasirali su se u veliko finale Svetske lige, pošto su u polufinalu savladali SAD 3:2 (25:23, 25:21, 25:27, 20:25, 15:12).

Drama u Riju! Malo je falilo da četa Nikole Grbića od gotovog napravi veresiju. Ipak, u šok završnici u taj-breku „orlovi“ su smogli snage da se posle dva izgubljena seta i „minus tri“ u petom setu vrate, slave i plasiraju se u finale gde će se boriti za zlatnu medalju i nagradu od milion dolara.

Srbi su Amerikancima skinuli zlato sa vrata. Veliko iznenađenje napravili su Atanasijević i drugari, a najveće zasluge za trijum nosi legenda naše odbojke i selektor Nikola Grbić, koji je u već izgubljenoj situaciji u petom setu napravio dve izmene koje će Srbiji doneti pobedu, a Amerikance poslati da kleknu na parket.

Krenimo redom…Srbija je fantastično otvorila meč, dobro funkcionisala u napadu i defanzivi i sa 25:23 je stigla do prvog seta. Treba pohvaliti i domaću publiku u Brazilu koja je iz sve snage bodrila naše momke. U drugom setu usledio je pravi šok, „orlovi“ su slavili sa 25:21 i stigli na korak do finala.

Ipak, malo je falilo da naš tim od gotovog napravi veresiju. Reprezentacija SAD je dobila naredna dva seta i stigla do izjednačenja 2:2. Psihološki snažniji Amerikanci su ušli u taj-brek, brzo stvorili prednost i situaciju okrenuli za 180 stepeni, sada su oni bili na korak do finala, vodili su sa 12:9. Tada Nikola Grbić pravi neverovatne dve izmene i na teren šalje Okolića i Starovića, koji će biti „x“ faktor našeg tima. Srbija je napravila seriju 6:0, od toga je Okolić „upisao“ jedan as, a Saša Starović sa dva poena doneo „orlovima“ sigurnu medalju.

Srbija će u finalu u nedelju igrati protiv boljeg iz meča Francuska – Poljska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter