1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

POZNAT RASPORED ABA LIGE: Zvezda počinje odbranu titule sa Megom

Objavljeno: 17.07.15 u 18:17

Crvena zvezda će odbranu prvog trofeja u ABA ligi početi utakmicom sa Mega Leksom, kao domaćin, dok će Partizan gostovati Metalcu iz Valjeva. 

Na Skupštini u podgorici odlučeno je da nova sezona u počne 2. oktobra. Prvi večiti derbi na programu je 31. oktobra, a domaćin će biti Zvezda.

U mečevima prvog kola sastaju se: Crvena zvezda – Mega Leks, Metalac – Partizan, Budućnost – Krka, Zadar – Cibona, Tajfun – kvalifikant, Cedevita – Igokea i Olimpija – MZT Skoplje.

Regularni deo sezone trajaće do 6. marta. posle toga će se, kao i lane, igrati plej-of (polufinale na dve, a finale na tri pobede).

Kao što je poznato, ABA liga će od jeseni izgledati drugačije nego prethodnih godina. Na njenom čelu bit ii dalje Radovan Lorbek, koji je imenovan za direktora takmičenja.

Josip Bilić će biti sportski direktor lige, dok će Aleš Kamnikar obavljati funkciju komesara koji će biti zadužen za delegiranje sudija. Funkciju od starih čelnika nema jedino Roman Lisac, koji je bio generalni menadžer lige.

Sve odluke na sastanku u Podgorici su donete jednoglasno. Predstavnici Partizana i Igokee nisu bili prisutni.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter