in ,

GOŠIĆ: Došlo je do smene generacija u Jagodini

Trener fudbalera Jagodine Milojko Gošić rekao je da njegova ekipa u novu sezonu Super lige Srbije ulazi sa podmlađenim sastavom.

On je dodao da su u utakmici sa Mladosti iz Lučana u prvom kolu sva tri rezultata u opticaju, ali da ekipa nije time opterećena.

U pripremnom periodu imali smo osam utakmica, četiri pobede, tri nerešena, jedan poraz. To ovim momcima daje vetar u leđa za ovu utakmicu. Oni imaju moju punu podršku i nemaju nikakvo breme odgovornosti. Oni treba da izađu na teren i da, sve što su pokazali u pripremnom periodu, ponove i to će biti dovoljno – rekao je Gošić novinarima u Jagodini.

On je kazao da je iza ekipe Jagodina mesec dana rada.

Imali smo toliko vremena da pre svega selektiramo tim, pripremimo jedan novi tim za početak nove sezone. Došlo je do smene generacije u Jagodini. Za novu sezonu smo trenirali jedan nov, mlad tim – rekao je Gošić.

On je rekao da je tim Mladosti sastavljen od iskusnih igrača, da je tim stabilan i postojan, i da je u prošloj sezoni igrao konstantno dobro.

Imaju najboljeg strelca lige, uspeli su planski da doselektiraju tim, tu su i naša dva bivša igrača Živanović i Lepović. Mi ćemo svakog ispoštovati, ali na terenu će ovi momci nastaviti ovo što su radili u pripremnom periodu a to je da pokušamo da igramo fudbal.

Gošić je istakao da vredi ulagati u mladost, samo treba biti strpljiv i da talenat mora da dođe do izražaja.

Mi smo krenuli na taj put koji će biti pun velikih iskušenja, uspona i padova ali smo na to spremni – ocenio je Gošić.

Fudbaler Jagodine Aleksandar Filipović je izjavio da svi željno iščekuju početak prvenstva.

Ekipa Mladosti iz Lučana je dobra i iskusna ekipa, ali mi igramo na domaćem terenu. Nikoga se ne bojimo. Jesmo mlad tim ali na terenu ne izgledamo tako. To smo i pokazali na pripremnim utakmicama koje nam daju vetar u leđa i veliko samopouzdanje pred ovaj meč – rekao je Filipović.

On je kazao da ako svaki fudbaler Jagodine da svoj maksimum, rezultat neće izostati i da se nada da će Jagodina u subotu osvojiti sva tri boda.

Od ove sezone Super liga će se igrati po novom sistemu takmičenja. Ostao je isti broj klubova – 16, a posle dvokružnog sistema i odigranih 30 kola, liga će se podeliti. Po završetku prvog dela takmičenja, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a u dalje takmičenje, plej-of i plej-aut krenuće se sa novim brojem bodova.

Prvih osam ekipa na tabeli igraće u plej-of grupi, a preostalih osam plej-aut i igraće se po jednokružnom bod sistemu, sedam kola. ;

U prvom kolu Super lige Srbije u subotu u 19 časova Jagodina dočekuje Mladost iz Lučana.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

KAKO SU ‘DELIJE’ POSUMNJALE U VILIJAMSA: Čim se izgrlio sa Vujoševićem, nije znao gde bije! (FOTO)

PRAVAC AUSTRALIJA: Ninković potpisao za Sidnej