0
Košarka

ADAM SILVER: Menjamo pravila u NBA ligi

Objavljeno: 15.07.15 u 10:13

Ako je verovati rečima komesara NBA lige, Adama Silvera, promena pravilnika u NBA ligi gotovo sigurno stiže za sledeću sezonu.

Nakon sastanka komesara sa bordom vlasnika klubova, alfa i omega najkvalitetnije košarkaške lige Adam Silver, smatra da je neophodno napraviti nekoliko korekcija u samom takmičenju.

Pre svega vezanih za plasman ekipa u plej-of.

Priča oko promena selekcije uečsnika post-sezona nije novina i o njoj se raspravlja već neko vreme. Do sada, pravo učešća u dogiravanju ima osam ekipa sa svake konferencije, sa Istočne i Zapadne.

Takođe, Adam Silver je najavio ukidanje povlastica za šampione divizija koji su do sada imali prednost domaćeg terena. Pa se tako, recimo, prošle sezone dogodilo da je Portland bio četvrti, a Memfis i San Antonio Sparsi peti i šesti, iako su imali više pobeda od Trejblejzersa.

Za sada još nije došlo do glasanja među samim bordom vlasnika klubova, ali, kako se saznaje, i to se očekuje u najskorijem vremenskom periodu.

– Moje očekivanja su da će doći do promena sistema takmičenja pre starta sledeće sezone – rekao je Silver gostujući Letnjoj ligi u Las Vegasu.

– Želimo da vlasnici imaju priliku da rasprave oko reorganizacije samog takmičenja sa svojim upravama klubova, sa trenirima i generalnim menadžerima – dodao je Silver.

Takođe, može se lako dogoditi da pravo učešća u plej-ofu dobijaju timovi nezavisno od konferencija, već po direktnom plasmanu, po broju pobeda.

Uz to, na sastanku Silvera sa vlasnicima klubova utvrđeno je da bi bilo poželjno da se kamere udalje od aut-linije da se ne bi sudarale sa igračima poput one situacije iz plej-ofa u kojoj je stradao Lebron Džejms.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter