9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEUSPELA GENERALKA: Zvezda izgubila na Marakani i od Mordovije (FOTO)

Objavljeno: 12.07.15 u 20:51

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom stadionu od ruske Mordovije rezultatom 2:1 u generalnoj probi pred početak novog šampionata Srbije.

Već u petom minutu crveno-beli su poveli golom Gavrića. Udarac Ristića sa ivice kaznenog prostora je izblokiran, lopta je došla do Avramovskog koji je uputio centaršut posle koga se najbolje snašao krilni napadač domaćih i zatresao mrežu. U odnosu na goste, izabranici Grofa Božovića tokom prvih 45 minuta delovali su dosta opasnije, stvorili su nekoliko odličnih šansi, međutim nisu uspeli da ih materijalizuju. Pod posebnom pažnjom praćena je igra tek pristiglih Vieire i Ibanjeza. I dok je prvi simpatije pokupio konkretnošću u završnici, kao i odličnim volejem koji je ispalio sredinom prvog dela,

u nogama defanzivnog krilnog igrača iz Argentine viđen je dinamit. Nekoliko idealnih centaršuteva, kao i pogođena stativa u finišu susreta bili su dovoljni da Zvezdina publika sa velikim simpatijama gleda na novopridošlicu iz zagrebačkog Dinama.

Kada su najzanimljiviji detalji na terenu u pitanju, posle već pomenute smislene igre Crvene zvezde u prvom poluvremenu, gosti su iz čini se jedine akcije u ovom delu igre uspeli da stignu do izjednačenja. Lopta je nakon napada i ubacivanja sa desne strane prošla pored kompletne odbrane domaćih, gde ju je sačekao Sisuev i ubacio u mrežu nemoćnog Manojlovića.
Isti igrač svoj tim doveo je do vođstva i kasnije, ispostaviće se, do pobede, u 61. minutu posle odličnog utrčavanja u prostor iza štopera crveno-belih.

U drugom delu, Mordovija je bila dosta konkretnija, stvorila je više prilika, među kojima i jedanaesterac koji je odličnom
intervencijom odbranio mladi i supertalentovani golman Filip Manojlović. Pred sam kraj susreta dogodila se već pomenuta stativa Ibanjeza.

Priliku da zaigraju na ovom meču u drugom poluvremenu dobili su Jović, Jovović, Ahčin, Cvetković, Mijailović, Parker i Rendulić.

Generalni utisak glasi da je pred trenerom Božovićem još mnogo posla, ali i da je potencijal ekipe iz Ljutice Bogdana daleko veći od onog koji pokazuju uvodni rezultati. Nažalost, vremena nema puno, jer već narednog vikenda Crvena zvezda otvara prvenstvo gostovanjem OFK Beogradu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Mordovija 1:2 (1:1)

Sudija: Srđan Jovanović
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: oko 3.500

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Kovačević, Grujić, Ristić, Gavrić, Avramovski, Vijeira

Mordovija: Čebanu, Gapon, Nahušev, Rikov, Dudijev, Le Talek, Donald, Vlasov, Sisuev, Ivanov, Lucenko

[/stextbox]

 

Crvena zvezda meč 1. kola Superlige Srbije igra naredne nedelje kada će gostovati OFK Beogradu.

0
0

9 Komentara

  1. Jel se vi to sprdate? Provere za zvezdu pocinju od drugog kola, nije valjda da neko u ovoj zemlji smatra utakmice ofk i zvezde ozbiljnim mecevima? Ili sutra utakmice spartaka i radnika iz surdulice sa ovim kubovima? To je krug od koga cemo ove godine svasta videti, a sve u reziji kriminalaca koji vode te klubove na celu sa redovnom zatvorskom musterijom.

    0
    0
    Odgovori
  2. Opušteno, ovo nije najjači tim…samo provera mogucnosti nekih igrača, glodari….jel planirate da oborite još neki „rekord “ u Evropi ove god ???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter