0
Tenis

VREMEPLOV: Kako je razmišljao Novak Đoković pre 10 godina?

Objavljeno: 12.07.15 u 23:20

Današnjom pobedom protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona Novak Đoković je došao do svoje devete Gren slem titule i ujedno se izjednačio sa Švajcarcem po broju trijumfa u međusobnim duelima.

Sa svega 17 godina Novak je debitovao na najvećim svetskim turnirima. Te 2005. godine ubedljivo je poražen od Marata Safina u 1. kolu Australijan opena, ali već tada je bilo jasno da je Srbija dobila velikog tenisera.

Niko nije mogao ni da pretpostavi šta će sve u svojoj bogatoj karijeri postići Novak, a kako je razmišljao kao 17-godišnjak pročitajte u blic-intervjuu koji je dao za tada popularni magazin „Huper“.

Između ostalog Novak je otkrio ko mu je omiljeni teniser, ko bi mogao da ga glumi na filmu, kojim sportom bi se bavio da nije teniser, sa kojom igračicom bi voleo da se druži i odgovorio je na još 50-ak pitanja.

Ko je kralj belog sporta?

– U ovom trenutku to je Federer, mada ja više volim Safina jer on možda jedini može da ga pomeri sa trona. Ipak, za mene će kralj belog sporta uvek biti Pit Sampras, samo je jedan od odgovora mladog Novaka Đokovića.

Ostala pitanja i odgovore pročitajte OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter