0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

STRAH KOD KAPITENA: Legenda Partizana se pribojava dvomeča sa Dilom

Objavljeno: 12.07.15 u 11:29

Ako se spomene ime Partizana nije mali broj onih navijača kojima će prvo na pameti biti pomisao na – Sašu Ilića.

Legendarni kapiten crno-belih oborio je skoro sve moguće rerkorde braneći boje kluba iz Humske od 1996. godine kada je prvi put kročio na travnate tepihe širom Srbije.

Kao najiskusniji prvotimac Ilić je svestan težine ispita u predstojećem dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona sa Dilom Gori. Upravo zbog toga je i maskimalno oprezan.

– Nisam baš presrećan što smo izvukli Dila Gori. Imamo iskustvo iz 1998. godine koje se na sreću dobro završilo, ali… Igrali smo protiv Dinama iz Batumija, relativno lako pobedili u prvoj utakmici (2:0), trebalo je i ubedljivije, onda otišli na revanš – pakleno vreme i velika vlažnost vazduha, jedva smo se izvukli (0:1) – kazao je Saša Ilić prenosi Sportski žurnal.

Prvi meč crno-beli igraće u Humskoj.

– Mnogo će zavisiti od prve utakmice, verujem da ćemo uz pomoć navijača napraviti dobar rezultat i plasirati se u treće kolo – istakao je Ilić.

Sale Kapiten“ je upoznat i sa činjenicom da je ekpedicija gruzijskog tima čak šest dana pre meča stigla u prestonicu Srbije.

– To dovoljno govori o njihovim ambicijama. Sigurno nisu došli u Beograd samo da odigraju utakmicu, već da izbore i dobar rezultat – smatra vezista crno-belih.

– Mnogo nam je bitno da slavimo, trijumfom bismo osigurali još najmanje četiri utakmice u Evropi. Jedva čekam da utakmica počne. Pojačali smo se sa nekoliko igrača, otišli su Drinčić, Branko Ilić, Volkov, Marković… Ovo je nova ekipa, podrška joj je preko potrebna. Šteta što su se Fabrisio i Balažic povredili, verujem da će se brzo priključiti ekipi. U Sloveniji nikad kao do sada nije bilo tako toplo, ko zna zašto je to dobro – smatra Ilić.

Ilić, uprkos činjenici da ima punih 37 godina, i dalje je rado društvo svih u klubu.

– U čemu je moja magija? Na to pitanje sam odgovarao bezbroj puta, nikad nisam dao isti odgovor. Dobro se družimo, bitno je da to pretočimo u rezultat. Partizan nikad nije imao problem sa talentima. Glavčić i Golubović su pokazali kvalitet, videli da ovo nije bauk, želim im svu sreću.

On se osvrnuo i na dolazak velike zvezde, Valerija Božinova.

– Valeri igra već deceniju u inostranstvu, izuzetno je komunikativan, pomogli smo mu da se privikne, na njemu je da nam to vrati, daje golove – podvukao je Saša Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter