7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GROBAR DO KOSKE: Bilo je milionskih ponuda, ali ostajem jer volim Partizan

Objavljeno: 12.07.15 u 10:10

Tokom jučerašnjeg dana navijače Partizana obradovao je otac Andrije Živkovića, Jovica Živković, koji je zvanično izjavio da će njegov sin i naredne sezone braniti crno-bele boje.

Da Živković senior nije „lupao kao Maksim po diviziji“ potvrdio je i član zlatne generacije Omladinske reprezentacije Srbije, Andrije Živković u razgovoru za Sport.

– Bilo je svakakih napisa i nagađanja u medijima, te da idem, te da ostajem, da sam u Partizanu još kratko, ali ništa od toga nije bilo istina. Porodično smo seli, porazgovarali o svemu i doneli zajedničku odluku da ostajem, jer je Partizan moj prvi izbor. Volim klub, srećan sam u Humskoj i to nema cenu. Uveren sam da nisam pogrešio i da će predstojeći period biti uspešan za Partizan, kao i minula sezona, koja je donela titulu i Evropu – rekao je Andrija Žiković.

On je naglasio da mu je primarni motiv da ostane u klubu to što je u dresu „Parnog valjka“ doživeo punu afirmaciju, ali i činjenica da tu može da se razvija u igračkom smislu.

– Odrastao sam u Partizanu, doživeo mnogo lepih trenutaka, i u omladinskim kategorijama i u prvom timu. Praktično sam tek zagazio u profesionalne vode i smatram da u Humskoj imam sve što mi je neophodno da još napredujem. Zato je i odluka takva, za neke možda iznenađujuća, ali za mene nimalo – poručio je Živković.

Da je ponuda bilo, potvrdio je i krilni napadač kluba iz Humske.

– Istina je da je bilo ponuda, ali sam se trudio da se izolujem od svega toga i gužve koja se stvorila posle Svetskog prvenstva. Bilo je zaista milionskih ponuda, ali sam želeo da ostanem. Novac u ovom momentu nije prioritet, već neke sasvim druge stvari i sve se one tiču isključivo Partizana – kazao je Živković.

Živković je na pitanje da li su čelnici kluba upoznati sa njegovim stavom odgovorio potvrdno.

– Verujem da jesu, zapravo gotovo sam uveren, a i ko nije, putem vašeg lista su mogli da vide odluku naše porodice.

Kada je reč o novoj sezoni, Živković ne krije ambicije o plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

– Iskreno da vam kažem, bio bih najsrećniji kada bismo ušli u grupnu fazu Lige šampiona. To bi bilo sjajno za Partizan, navijače, nas igrače. Ipak, treba ostati skroman i ići korak po korak u kvalifikacijama. Imamo dobar tim, biće potrebno i malo sreće u žrebu, no, moramo svi da budemo fokusirani na krajnji cilj – plasman u grupe, pa ako bude i Liga Evrope. Što se domaćih okvira tiče, uopšte ne treba postavljati pitanje – idemo na oba trofeja. Teže je braniti titulu, to je jasno, ali mi smo Partizan i želimo novu seriju kruna, jer imamo najbolji tim u Srbiji – jasan je Andrija Živković.

On se, na kraju, osvrnuo i na predstojećeg rivala crno-belih u kvalifikacijama za , Dilu Gori.

– Ispratio sam u medijima nekoliko podataka o rivalu, ali nemam precizne informacije, dok ne budemo radili analizu sa stručnim štabom. Ne treba previše ni da se opterećujemo, igramo pred svojim navijačima i idemo na pobdu. Neka brinu Gruzini.

0
0

7 Komentara

  1. KULT SVETINJE !!! NA TVOM PUTU DA UVEK BUDES PRVI, LEDJA TI CUVAJU DECA TVOJE KRVI !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka cast sto si ostao bar jos jednu sezonu vise ces napredovati ali neka digne ruku ko mu je povereovao da je ostao samo zato sto „voli“ Partizan?

    0
    0
    Odgovori
  3. Svaka cast mali,a svima koji ce kao i na ostalim novinama kaciti komentare tipa ma da ostao je jel nema ponuda reci cu samo da mi nismo cigani da prodajemo i dizemo cene igracima preko novina niti da lazemo o ponudama. A nemamo ni zasto da lazemo svi su videli njegove kvalitete.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter