0
Košarka

POJAČANJE: Majami doveo Amarea Stodemajera

Objavljeno: 11.07.15 u 09:09

Bivši šestostruki Ol-star, Amare Stodemajer, predstavljen je zvanično kao novo pojačanje Majami Hita. On je tokom noći potpisao jednogodišnji ugovor sa slavnim klubom.

Uprava Majamija nije krila oduševljenje zbog dolaska 32-godišnjeg igrača, a zbog klupske politike nije nisu objavljeni uslovi ugovora. Ipka, prema navodima izvora popularni „Stat“ pristao je na veteranski minimalac od 1,5 miliona dolara, prenosi NBA Serbia.

– Presrećni smo što možemo da kažemo da smo angažovali dokazanog Ol-star košarkaša kakav je Amare Stodemajer i što je on odlučio da nosi dres Majamija. On će u naš klub doneti manir pravog borca, pravog nosioca igre, vrednog radnika i pravi pobednički mentalitet u pokušajima našeg kluba da se domogne nove šampionske titule – rekao je predsednik Majamija, Pet Rajli.

Stodemajer je tokom svoje karijere beležio po 19,8 poena uz 8,1 skok i 1,3 asistencije i 1,3 blokadu za 32,1 minut po meču u ukupno do sada odigranih 794 utakmice u kojima je 660 puta bio strter.

Amare Stodemajer stigao je u NBA ligu još 2002. godine, pravo iz srednje škole, kao 9. pik s drafta u izboru Finiks Sansa. Prošle sezone ovaj 208 centimetara visoki igrač je beležio po 10,8 poena uz 3,8 skokova za ekipu Maveriksa za koje je igrao svega po 16,5 minuta po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter