0
Domaći fudbal

LAKOVIĆ O PRESEDANU: Sudbine svih budućih utakmica kreiraće se u kancelarijama i sudnicama

Objavljeno: 11.07.15 u 16:18

Generalni sekretar FSS Zoran Laković odluku CAS da prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije registruje u korist Albanaca nazvao je političkom.

– Posle detaljne analize obrazloženja presude Arbitražnog suda, još čvršće stojim na stanovištu da je ona politička, nepravedna, selektivna i u krajnjem slučaju poptuno nerezonska. Ovde nije u pitanju samo nepravda prema FSS, našoj reprezentaciji, srpskom fudbalu u celini i svakom akteru igre ponaosob, već presuda podriva i zadire u čitav sistem istorijskih pravila fudbala, koji je ustanovljen pre više od jednog veka“, rekao je Laković za sajt FSS. 

Fudbal i UEFA dovedeni su u poziciju da se sama igra osnovnog i jasnog ustanovljenog pravila, da je odluka sudije na terenu nepromenljiva, podvodi pod sumnju i nipodaštavajući položaj.

Tako se ovim presedanom, oličenom u šokantnoj presudi Suda iz Lozane, širom otvaraju vrata raznim manipulacijama, gde će se sudbine svih budućih utakmica kreirati u advokatskim kancelarijama i sudnicama, a ne na fudbalskim igralištima među samim akterima. To je taj nonsens svetske razmere – da svaki ofsajd, faul ili jedanaesterac mogu da budu predmet sudskog spora. U tom slučaju, učinak trenera, igrača i sudija gubi svaki smisao, što fudbal neumitno vodi u propast. Tu opasnost prepoznala je i UEFA i uveren sam da će njihov pravni tim potražiti pravdu kroz žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj – zaključio je Laković.

Saznajte i šta je rekao predsednik FSS Tomislav Karadžić, a pogledajte i kako su Albanci slavili…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter