5
Domaći fudbal

GLAS TRENERA KOJI JE DONEO KUP ŠAMPIONA: Svi da odu iz Zvezde, da se krene iz Treće lige ili da se pronađe privatan vlasnik, ovo je sramota!

Objavljeno: 11.07.15 u 10:28

Svojevremeno, 1991. godine, Crvena zvezda je se popela na vrh Evrope pošto je stigla do najvećeg uspeha u istorijski srpkog fudbala osvojivši tadašnji Kup evropskih šampiona.

Deceniju i 12 meseci od tog trenutka, Crvena zvezda je „preslišala“ Kairat. Za dva meča „uvaljala“ je „pet komada“ u mrežu kazahstanskog tima.

U prve dve utakmice ove sezone, Crvena zvezda je završila svoju evropsku odiseju. A „neki tamo“ Kairat očitao je dve fudbalske lekcije ovom klubu.

Jedan od kreatora najvećeg uspeha crveno-belih, legendarni trener Ljupko Petrović, malo je reći „sa puno nezadovoljstva“ ispratio je dešavanja sa starta ove sezone i „šamar“ od Kairata.

– Između dva meča Zvezde i Kairata skoknuo sam do Budve da se okupam. Taj odmor mi je priseo posle eliminacije kluba sa „Marakane” iz kvalifikacija za Ligu Evrope – kazao je Ljupko Petrović, prenosi Sport.

On se osvrnuon na dvomeč Crvene zvezde sa Kairatom iz 2002. godine.

– Bila su to lepa vremena. U Kazahstanu mnogo ulažu u fudbal i to im se isplatilo. Sada je došlo vreme da Kairat slavi u Beogradu sa 2:0, a na svom terenu samo potvrdi da je bolji tim. Tvrdim da je Zvezda od prošle sezone otišla 30-40 odsto na dole! Naš vicešampion nema igru, nema dobar sastav i još mnogo toga. Zato ne čude ubedljivi porazi na evropskoj sceni – istakao je Petrović.

On izlaz vidi u dva moguća pravca.

– Kada je u pitanju Crvena zvezda, sve je jasno, samo niko neće da kaže istinu. Imam dva predloga: prvi, da svi kompletno odu iz Crvene zvezde! I da se startuje od Treće lige, da se gradi nova Zvezda. Drugi predlog je da se klub pod hitno privatizuje. Velika je blamaža šta se radi sa Zvezdom. Dara je prevršila meru – podvukao je Ljupko Petrović.

0
0

5 Komentara

  1. Da smo to uradili pre par godina sad bismo bili bez dugova i u prvoj ligi. Sve jedno, nismo skoro ništa osvojili za to vreme. Ne možeš protiv svih + Karadžić da osvojiš bilo šta osim ako nemaš ekstremno jak tim.

    0
    0
    Odgovori
    • Za početak bi bilo ok da ima uopšte tim. A ekstremno jak u ovim uslovima je presmešna konstatacija… Kako misliš ne može protiv svih? To znači da samo protiv nekih treba da igra a ostali da je puštaju? Kao OFK, Napredak, Radnički, itd? I da, slažem se i ja da je Tole kriv kada vas demolira Boratova ekipa iz Kazahstana…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter