11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SKANDAL: Sud u Lozani dodelio pobedu Albaniji?!

Objavljeno: 10.07.15 u 11:57

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) doneo je skandaloznu odluku povodom prekinute utakmice kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine između Srbije i Albanije u Beogradu.

Naime, ovaj sud je poništio odluku UEFA i tri boda je dodelio Albaniji. CAS je procenio da su posle pojave zastave „Velike Albanije“ iznad stadiona u Humskoj fudbaleri gostiju fizički napadnuti i da su tokom meča sa tribina odjekivali „rasistički povici“, te su zbog toga Albanci imali pravo da odbiju da izađu na teren.

Sa druge strane, Srbiji su oduzeta tri boda zbog loše organizacije i prekida susreta, uletanja navijača u teren i fizičkog napada od njih od strane zvaničnih lica (redara) i navijača.

Pobedu za „zelenim stolom“ je na svom Tviter profilu proslavio i premijer Albanije Edi Rama.

Podsetimo, UEFA je posle incidenata na utakmici Srbija – Albanija kaznila FS Srbije sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama, oduzimanjem tri boda (dodeljena pobeda 3:0 i oduzeta ista) i novčano, dok je FS Albanije kažnjen porazom službenim rezultatom 3:0 i novčano. Misili smo da je odluka UEFA nezapamćena u istoriji fudbala, ali ovo što je uradio Sud za sportsku arbitražu u Lozani je dno dna. Evropo, hvala ti…

0
0

11 Komentara

  1. Bio to sud u Lozani , bio to Haski sud ili neka druga medjunarodna institucija svi imaju istu komandu i isti plan. Ko to jos nije shvatio nikad i nece.

    0
    0
    Odgovori
  2. Najbolje je istupiti iz UEFE i igrati „za svoju dusu“…ionako nasi klubovi ne igraju u evropskim takmicenjima, a reprezentacija ne moze ni da se kvalifikuje, pa nema ni uspeha u istim… Pa im eto i albanija i kvazi-drzava Kosovo, neka se usrece jedni sa drugima, prevrtljivci, lopovi, kukavice, olos i sljam… Srecno bilo. Kako radili – tako i prosli.
    Samo mi je cudno kako nisu u Lozani rekli da je i dron bio srpski, i da je zastava uvredila albance koji su bili „zestoko diskriminisani“ na tom mecu. Sprdnja!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sa ovakvim Pred.FSs Karadžićem pa mi veca poniženja nismo doziveli .
    Rezultatski ,moralno,eto šta nam je njegova žalba donela.
    Bruka i sramota ,Vučicu hapsi njega i ĐURKOVIĆA dva najveca hoštaplera Srpskog fudbala.
    Sve su pokrali i izgubili.
    Pa nek neko pita Vidića što negira za Srbiju.
    Pa dokle više ljudi…..???

    0
    0
    Odgovori
  4. bravo vučiću bravo slino bravo bagro jbo vas bogdanov i ostali kriminalci koji ti se šetaju po terenu i stadionima mamu vam j**em unistili ste srbiju unistili ste srbe da ćemo strepiti po nekim zemljama šetati ulicama stoko i smradovi jbo vas i dacic i sps koji je ovo započeo i čeda i tadic svi

    0
    0
    Odgovori
  5. To je odradjeno zato što je naša mlada reprezentacija osvojila svetsko prvenstvo.. Nema niša od naše repke.. Raspad sistema!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter