0
Tenis

ZANIMLJIVO NOLETOVO POREĐENJE: Beker je isti kao Sale Đorđević!

Objavljeno: 09.07.15 u 00:06

Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona lako savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića sa tri puta po 6:4 i zakazao polufinale sa Francuzem Rišarom Gaskeom. Posle meča je govorio o tom duelu, ali i o svom treneru Borisu Bekeru kojeg je uporedio sa selektorom košarkaške reprezentacije Srbije.

Posle meča i pobede mnogo lakše nego što se to očekivalo, Novak Đoković bio je očekivano zadovoljan, a imao je veoma zanimljivu izjavu kada je uporedio svog trenera Borisa Bekera sa velikom košarkaškom legendom i sadašnjim selektorom Srbije, Aleksandrom Đorđevićem.

– Beker je taj koji svaki dan nešto novo kaže i na neki način obeleži početak dana. Jačamo tu povezanost u timu i motivišemo se. Tražimo inspiraciju u zajedništvu i to mi pomaže da budem bolji na terenu. Uglavnom su to neke pozitivne poruke koje imaju cilj da me podstaknu i ohrabre da budem bolji. Boris je danas rekao da je ključ pobede koncentracija, pozitivan pristup, intenzitet od prvog trenutka, smirenost u glavi i da su oni tu u svakom trenutku i da mogu da se oslonim na njih – rekao je Đoković, a zatim nastavio:

– Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević je to često radio sa igračima prošle godine na SP u Španiji. Kada imate takve legende i veličine kao što su Sale u košarci i Boris u tenisu svaka njihova reč ima određenu težinu i mudrost i ja to pokušavam da iskoristim što bolje – rekao je Đoković posle meča, a prenosi Sport Klub.

Njega u polufinalu čeka Rišar Gaske, koji je u maratonskom meču izbacio favorizovanog Stana Vavrinku u pet setova.

– Gaske je jedan od najtalentovanijih igrača koje sam video. Ima mnogo varijacija u Rišarovoj igri. Iako možda deluje da njegova igra nije za travu najbolje rezultate na Gren slemovima je ostvario upravo na ovoj podlozi. Mislim da neće biti opterećen važnošću meča i činjenicom da igra na centralnom terenu. Fizički je napredovao i vidi se da je spremniji – rekao je Đoković.

Muške borbe za finale igraju se u petak, a pored duela Đoković-Gaske, drugi polufinalni par i derbi čine Endi Mari i Rodžer Federer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter