0
Evropske lige

ARDA TURAN: Presrećan sam što mogu da igram sa Mesijem, on je najbolji igrač ikada

Objavljeno: 09.07.15 u 10:25

Novi fudbaler Barselone, Arda Turan, smatra da je njegov freški saigrač, Argentinac Lionel Mesi, najbolji fudbaler svih vremena. On je dodao da je presrećan što će moći da nastupa u klubu sa njim, ali i sa „njegovim idolom“, kako je opisao Anresa Inijestu.

Kao što je poznato, Barsa je nedavno kupila doskorašnjeg fudbalera Atletiko Madrida za sumu od 41 milion evra obavezavši ga na ugovor sa ekipom sa „Nou Kampa“ na četiri sezone.

Turan je izjavio da je spreman za sledeći korak u svojoj karijeri i dodao da je transfer u tabor katalonskog giganta i aktuelnog šampiona Evrope stigao kao nagrada za njegov vredan i predan rad.

– Mesi je jednostavno najbolji fudbaler svih vremena, čast je nositi isti dres kao i on i igrati sa njim u istom klubu. Moj idol je oduvek bio Maradona, ali od trenutnih igrača idealizujem Inijestu – rekao je Turan, prenosi španski AS.

– Biti deo Barselone mi mnogo znači. To je bio moj san, a on se ostvario kao nagrada za sav uložen napor i za svaku prolivenu kap znoja. Prelazak u ovaj klub meni znači sve na svetu – rekao je turski internacionalac.

– Spreman sam da odgovorim na sve izazove u ovom klubu. Mislim da imam sve ono što mi je potrebno da bih bio deo ovo tima. Siguran sam da će mi novi saigrači pomoći da se što pre priviknem – rekao je Turan.

– Jasno je svima da Barsa radi stvari drugačije od svih drugih klubova na svetu. Ima druge igrače, neguje drugačije vrednosti među njima i na i van terena, ima drugačiji sistem rada, drugačije fudbalske aspekte ali i stil igre… Ukratko, ovaj klub funkcioniše kao kolektiv i na terenu i izvan njega – smatra ovaj krilni napadač.

– Ja sam u karijeri postizao golove, ali oni nisu delo samo mog individualnog kvaliteta, već dolaze kao posledica dobrog timskog rada i sistema. Siguran sam da igrajući u Barsi mogu da unapredim i ličnu statistiku. Najvažnije će biti da se inkoporporiram u ovaj sistem Luisa Enrikea – objektivan je Turan.

Iako je Barsa kupila Turana, zbog predsedničke trke u samoj Barseloni, pojedini predsednički kandidati najavili su da bi mogli da ponište ovaj transfer ukoliko dođu na čelo kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter