1
Evroliga

ŠAMAR SVETSKOJ KUĆI KOŠARKE: Najjači klubovi Evrolige ujedinjeni protiv FIBA!

Objavljeno: 08.07.15 u 22:24

Jedanaest najjačih klubova Evrolige uputilo je oštro pismo svetskoj kući košarke u kom osuđuju nametalje volje i pravila od strane FIBA oko formiranja novog evropskog elitnog takmičenja.

Vlasnici „A“ licenci ne žele da dozvole pojedinačne razgovore i ponude FIBA klubovima, čime bi urušuli ‘pakt’ velikana evropske košarke. Umesto toga, kao opomena ili kako god, bilo kakva diskusija na temu novog takmičenja odložena je tek za novembar.

Pismo klubova upućeno FIBA prenosimo u celini:

– Zahvaljujemo vam mnogo za sve vreme, energiju i rad koji ste investirali u pripremu ovog predloga, individualnih susretima sa osam od nas i na slanju zvaničnog pisanog predloga.

Petnaest godina nakon stvaranja Evrolige klubovi ostaju osnova i temelj svih košarkaških aktivnosti u svetu. Ubeđeni smo da klubovi moraju da zadrže vlasništvo i kontrolu takmičenja i nismo spremni da od toga odustanemo, pošto je to bio i ključni razlog rasta evropskih klupskih takmičenja u ovom periodu.

Ovom prilikom zahtevamo i obaveštavamo sam da bilo kakve dalje diskusije u vezi evropskih klupskih takmičenja mogu da se vode isključivo zajednički sa svima nama. U narednim danima kreiraćemo komitet sa ograničenim brojem članova koji će predstavljati klubove i zvaničnike Evrolige tokom ovih razgovora.

Potrebno nam je nekoliko meseci da detaljo prostudiramo vaš poduži predlog. Bićemo vam na raspolaganju za sastanke od 1. novembra 2015. godine, u vreme kada vama odgovara. Tom prilikom daćemo vam jedinstveni odgovor na vaš predlog.

Zahvaljujemo još jednom za vaš interes za evropska klupska takmičenja i stojimo vam na raspolaganju za sva dalja objašnjenja.

Pismo potpisuju: Anadolu Efes, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Olimpija Milano, Panatinaikos, CSKA, Real Madrid, Laboral Kuća, Žalgiris, EKA.

0
0

1 Komentara

  1. I sta sad?Hoce li tim zemljama iz kojih su timovi biti zabranjeno takmicenje na Prvenstvu Evrope kao sto su nas ucenjivali?Hoce malo morgen!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter