0
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

NOVINE NA BANOVOM BRDU: Bivši reprezentativac trenira sa Čukaričkim

Objavljeno: 08.07.15 u 11:41

Iskusni fudbalski as i bivši igrač Čukaričkog Miloš Ninković ovih dana trenira na stadionu na Banovom brdu! Juče kasno popodne odradio je prvi samostalni trenig u teretani i lagano trčanje po glavnom terenu, a danas će se na istom mestu u 18 časova pridružiti ekipi na treningu.

– Od petlića sam u Čukinoj školi i sećam se svakog dana na Brdu. Sada sve izgleda mnogo bolje nego tada, ali one dana pamtim sa mnogo više emocija. Ovaj klub smatram svojim. Drago mi je da su još tu ljudi koji su bili i kada sam ja igrao – kaže popularni Nine i ističe da je ponosan na ekipu sa Banovog brda.

Kako se priseća Čuka je “mnogo oscilirala” dok je bio deo ekipe, a sad je, po njegovoj oceni, najstabilniji klub u zemlji.

– Šteta je što nema više takvih klubova i više gazdi kao što je Čukin Gale. Mislim da je to jedini način da se fudbal vrati i bude onakav kakav je nekada bio. Sve ostalo je neozbiljno. Vidimo i sami da ni Zvezda ni Partizan nisu organizovani kao Čukarički – kaže on.

Ninković veruje da ekipa sa Brda može da se bori i za sam vrh srpskog fudbala i to pre svega zahvaljujući planskom radu.

– Pitanje je samo šta u klubu žele. Da li da zadrže najbolje i bore se za Evropu i titulu u Srbiji ili će da guraju klince iz svog pogona. Čini mi se da se Čuka odlučila za ovo prvo jer su videli da imaju kvalitet i da imaju prostora da doguraju daleko u Evropi. Pa što da ne i da se uzme titula – rekao je Ninković.

On je dodao i da ga je Čuka prijatno iznenadila osvajanjem Kupa Srbije, kao i da mu je to ulilo dodatni optimizam.

– Mislim da nije bitno da li Zvezdaš ili Partizanovac, bitno je da titulu osvoji najbolji. Ali iskreno i ja sam u tom našem filmu da šampioni mogu da budu samo Zvezda ili Partizan. Jednostavno izgleda malo nerealno da neko treći bude šampion. Zato mi je malo iznenađenje bilo kada je Čukarički osvojio Kup. Ali drago mi je da se to desilo. Uz Čuku sam često, čak i dok sam igrao u Crvenoj zvezdi. Biću tu i u četvrtak protiv Domžala. Nažalost od toliko klubova u Srbiji Čuka je jedini na takvom putu pa ne može da se kaže da vraća veru u ceo naš fudbal. Ja se samo nadam da se sve ovo ne raspadne i ne ostane samo bajka. Jer u našem fudbalu i zemlji je jako teško zadržati dobru organizaciju – poručio je bivši igrač Zvezde je rekao i da će za desetak dana biti poznato gde nastavlja svoju karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter