0
Evropske lige

NEJMAR: Arda Turan je dobar igrač, treba da ostane u Barsi

Objavljeno: 08.07.15 u 10:10

Napadač Barselone, Brazilac Nejmar, zadovoljan je što je njegov klub potršio sumu od 41 milion evra na angažman dosadašnjeg veziste Atletiko Madrida, Arda Turana.

Blaugrana“ je u ponedeljak zvanično objavila da je angažovala turskog igrača, ali je, uprkos tome, ovaj dogovor dva kluba i dalje na tankom ledu zbog predsedničkih izbora u katalonskom klubu.

Naime, aktuelni predsednik Barse, Džozep Marija Bartomeu jeste za dolazak Turčina, međutim, ukoliko pobedi jedan od njegovih oponenata, ovaj transfer sjajnog veziste mogao bi da propadne, pošto pobednik na izborima 20. jula ima pravo veta na ovaj transfer.

Kandidat Agusti Benedito se već izjasnio kao pravi čovek za funkciju predsednika i najavio da će, u slučaju dolaska na funkciju predsednika Barse, instant poslati Ardru Turana natrag za Madrid. Sa druge strane, Nejmar smatra da je Turan dobro pojačanje za katalonski klub.

– Arda Turan je sjajan igrač. Nema sumnje da je on jedan od najboljih u Primeri. Poseduje ernoman potencijal i kvalitet i mislim da bi nam mnogo pomogao – rekao je Nejmar.

Brazilac se potom osvrnuo i na neslavno učešće „Karioka“ na Kopa Amerika, ali i na svoju odluku da napusti nacionalni tim kada je zaradio četiri meča suspenzije zbog crvenog kartona u susretu s Kolumbijom.

– Rekao sam selektoru Dungi, ali i njegovim saradnicima, da će mi biti teško ukoliko ostanem sa ekipom, a ne mogu da igram. Da sam ostao, sve to bi bilo bolno i za mene i za moje saigrače. Da sam se posle toga nasmejao na nekom treningu, svi bi rekli da me nije briga za sve što se desilo. Kada bih se naljutio, rekli bi da sam besan – smatra Nejmar.

– Zato je bilo najbolje rešenje da jednostavno odem. Razgovarali smo o tom problemu, sve to se dogodilo sa Dunginim znanjem i sa znanjem čelnika Fudbalskog saveza Brazila – naglasio je ovaj fudbalski superstar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter