3
Domaći fudbal

FOTO: Facebook

POMOZI, BOŽE: Delije, može li da se ponovi čarobna noć kada je izbačen Tbilisi? (ANKETA)

Objavljeno: 07.07.15 u 00:25

Crvena zvezda u četvrtak igra revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata, a crveno-beli u Almati putuju sa dva gola minusa iz Beograda. Može li naš najtrofejniji klub da napravi čudo poput onog iz 2009. godine protiv Dinama iz Tbilisija…

Bilo je to vrelo leto u kom je na čelo kluba došao Vladan Lukić. Crvena zvezda je bila u dugovima do guše, igrački kadar ni na vidiku, a „vruć krompir“ da vodi crveno-bele dobila je legenda kluba Vladimir Petrović Pižon. Dobijen je i prvi rival u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Dinamo iz Tbilisija i svi su već videli tim sa Marakane u narednoj rundi. Šok je usledio nedugo zatim…

FOTO: Crvena zvezda FK
FOTO: Crvena zvezda FK

Crveno-beli su u prestonicu Gruzije stigli kao apsolutni favorit, ali svi koji su tako mislili brzo su se razuverili. Prvo je sada bivši fudbaler Vojvodine Merbašvili u 44. minutu doveo Dinamo u vođstvo, a u 87. minutu konačnih 2:0 za domaćina je postavio Kmaladze. Zvezda je za Beograd krenula sa „minus dva“ oko srca.

(Izvor: YouTube/Markodr007)

Ipak, nada nije „umrla“. Pre revanša u Beogradu svi su verovali da četa Vladimira Petrovića Pižona može do pobede i prolaska u naredno kolo. Optimizam je počeo da jenjava kada je novajlija (kupljen iz trećeligaša Zemuna za 30 hiljada evra) Dejan Lekić pogodio sopstvenu mrežu u trećem minutu. Slavko Perović je u 18. minutu pogodio za 1:1 i Zvezdi je tada trebalo da postigne još tri gola kako bi prošla dalje. Potpuni muk na prepunoj Marakani je usledio u 24. minutu kada je golman crveno-belih Bojan Pavlović pogrešio, a Vatsadze pogodio za 1:2. Tada se dogodilo neočekivano, čudo…

U 26. minutu tragičar Dejan Lekić je poravnao na 2:2, da bi u nadoknadi vremena doneo Zvezdi vođstvo 3:2. Igralo se još 45. minuta, a crveno-belima su bila potrebna još dva gola. Napadala je Pižonova četa, stezala obruč oko gola Gruzina, a onda je sudija Said Enžim iz Francuske pokazao na belu tačku. „Egzekutor“ je bio, kasnije miljenik Delija, Kadu Mendeš u 76. minutu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prava ludnica na Marakani je usledila dva minuta pre kraja. Vladimir Guma Bogdanović je u 88. minutu centrirao sa leve strane, Dejan Lekić je glavom zakačio loptu i po četvrti put je poslao u mrežu (jednom u svoju), a treći put iza leđa Lorija. Na „severu“ je usledilo veliko slavlje, kao da je Crvena zvezda izborila plasman u Ligu Evrope, a ne u četvrto kolo kvalifikacija. Kasnije je Slavija iz Praga stala na put četi Vladimira Petrovića Pižona, ali je će meč sa Dinamom iz Tbilisija dugo ostati upamćen po neverovatnom preokretu.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

Njemu se i sada nadaju Delije. Situacija je slična. Zvezda je u prvom meču izgubila sa 2:0, samo ovoga puta od daleko kvalitetnijeg Kairata i to u Beogradu. Ipak, naš narod bi rekao da vera i nada poslednje umiru. Zato verujmo da Crvena zvezda može da se iz dalekog Kazahstana vrati uzdignutih ruku, pa makar i u kamionu…

Da li može da se ponovi Dinamo iz Tibilisija i Crvena zvezda prođe dalje?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

3 Komentara

  1. zvezda je bolja od kairata , to je sigurno. moraju igrati jović, grujić i ristić. gou mora dobiti flaster kao što je duljaj čuvao zidana. puno sreće i pozitivne energije.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sa ovim timom gde se za Grujića otima Čelzi a on neće,gde se za Rajkovića otima pola evrope, gde se za izraelca daje lagano milion samo za pozajmicu od 6.meseci. Novinari koji prosipaju gluposti ovakve vrste nebi trebalo da imaju dilemu pobediće zvezda. Ali stvarnost izgleda ovako : Izuzev golmana ostali tim zvezde ceo vredi milion. Znači 2-3 nula gube,Toliko su trebali i u Beogradu popiti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter