1
Domaći fudbal

ZVEZDA TRAŽI: Igrači iz bivše SFRJ da ne budu stranici u JSL

Objavljeno: 06.07.15 u 11:31

Dva najveća srpska kluba, Crvena zvezda i Partizan, pred start nove sezone u Jelen Superligi Srbije imaju pregršt problema.

I mada je fudbalska javnost navikla da probleme čita kao sastavni prefiks imena ovih klubova, mahom probleme finasijske prirode, ovog puta nevolje su „tehničkog karaktera“.

Naime, po pravilniku Jelen Superlige Srbije, samo trojica fudbalera koji u svom džepu nemaju pasoš republike Srbije smeju da nastupaju u svakom klubu u prvoj postavi.

Kako su i crveno i crno-beli pazarili poveći broj inostranih igrača, jasno je da svi oni neće moći da igraju ukoliko se pravilnik barem delimično ne promeni.

Tako su Zvezdu pojačali Senegalac Mbođ, Makedonac Avramovski, Crnogorac Orlandić i reprezentativac Antigve i Barbude Parker, još tokom minulog transfer roka.

Prema mišljenju sportskog direktora Crvene zvezde, rešenje bi moglo da bude „solomonsko“, ukoliko igrači rođeni na prostoru bivše SFRJ ne bi bili računati kao – inostrani fudbaleri. 

– Fudbaleri sa prostora nekadašnje SFRJ ne bi trebalo da imaju status stranaca, za ostale bi moglo da se ograniči. Tržište je smanjeno, moramo da tražimo rešenja i u inostranstvu – rekao je Blažo Raosavljević, sportski direktor Crvene zvezde.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter