7
Ostali sportovi

GASI NAM SE VATERPOLO: Apeli i jecaji naših najtrofejnijih klubova Gradu Beogradu!

Objavljeno: 06.07.15 u 14:53

Najtrofejniji vaterpolo klubovi u Srbiji, Partizan i Crvena zvezda, uputili su danas javni apel Gradu Beogradu za besplatne termine za trening, kako bi mogli da nastave da postoje i stvaraju šampione, kao do sada.

Predstavnici Partizana i Crvene zvezde, kao i Vaterpolo saveza Srbije održali su vanrednu konferenciju za medije na kojoj su uputili javni apel rukovodiocima grada.

Naši klubovi više ne mogu da izdržavaju plaćanje termina za treninge, pa je od Grada Beograda zatraženo da se barem na taj način pomogne sportu koji je doneo toliko radosti naciji i pregršt svetskih asova i šampiona. To je rekao i predsednik Partizana, Aleksandar Šoštar.

– Ovakva situacije imaće posledice na kompletan vaterpolo u Srbiji. Možda bi bolje bilo da se više ne bavimo vrhunskim sportom, ali onda nema govora o stvaranju igrača za reprezentaciju – izjavio je Šoštar, a zatim dodao:

– Ne prihvatamo realnost i nastavićemo da se borimo, ne znam šta bi trebalo da se desi, pa da nemamo seniorski tim – naveo je Šoštar.

Njegov kolega na čelu Crvene zvezde Viktor Jelenić složio, ali i dodao da nije tačno da je dosadašnji trener crveno-belih Dejan Savić napustio to mesto zbog nedostatka novca.

– Svi klubovi u regionu imaju besplatne termine, a kod nas sat košta 13.400 dinara. Ko to može da izdrži? Došli smo u apsurdnu situaciju da je jeftinije deci kupiti članske karte i ići na termin sa građanstvom. Mi tražimo samo najosnovnije uslove za rad – rekao je Jelenić.

Veliku podršku klubovima dao je i Vaterpolo savez Srbije, koji takođe u poslednje vreme ima velikih problema, jer je ‘vaterpolo spao na najniže grane’.

– Najljubaznije, u mirnom, kulturnom i civilizovanom tonu, molimo odgovorne ljude u Beogradu da shvate težak položaj vaterpolo klubova, u sportu koji našoj državi donosi najsjanije medalje i reše pitanje uslova za rad. Očigledno je da se u tom sistemu moraju pronaći nove forme i novi oblici korišćenja i finansiranja, kako klubova, tako i sportskih centara. Dva kluba ne mogu da se izbore sa problemima, samo u Beogradu postoji ovakav problem, jer lokalne samouprave u drugim gradovima dajhu klubovima termina na slobodno korišćenje – istakao je predsednik Vaterpola saveza Srbije Milorad Krivokapić.

0
0

7 Komentara

  1. Kakve veze ima i razlog da trazi od drzave pomoc PRIVATNI BVK zvezda VET lopuze, narkosa i cega sve ne Cedice sa NAJTROFEJNIJIM KLUBOM NA SVETU, JOS DRZAVNI, VK PARTIZAN!?

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakav vaterpolo. Nama se drzava gasi ? Pre sam za to da drzava ulozi pare za nova radna mesta nego Za sport da bi ljudi imali sta da jedu 🙁 a sto se tice sporta samo privatizacija !

    0
    0
    Odgovori
  3. Država treba da proglasi Vaterpolo za nacionalni sport i da snosi sve troškove njegovog postojanja. To su naši vaterpolisti zaslužili.

    0
    0
    Odgovori
  4. Уз ВК Партизан други најтрофејнији је ВК Бечеј који је већ угашен нажалост

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter