Problemi u Sportskom društvu Crvena zvezda se nastavljaju, klub je napustio trener prvog tima Dejan Savić, a kako je otkrio predsednik vaterpolo kluba Viktor Jelenić, račun kluba je već 23 dana u blokadi i sve selekcije su izbačene sa bazena na Dorćolu.

Dejan Savić više nije trener vaterpolista Crvene zvezde. Ovaj već sada trofejni stručnjak, koji sa crveno-belima ima osvojenu titulu prvaka Evrope, kao i u domaćem prvenstvu i kupu, napustio je mesto trenera prvog tima.


Predsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je da ne želi da kuka nad svojom sudbinom, ali da je finansijska situacija u klubu dovela do toga da nijedna selekcija tima nema gde da trenira.

– Želimo da izvestimo javnost o dešavanjima u klubu, a ne da plačemo i kukamo nad našom sudbinom. Izbačeni smo sa Dorćola i već smo oko 23 dana u blokadi zbog puštenih menica koje su pustili SC Milan Gale Muškatirović i 11. april, s tim što smo već uspeli da isplatimo dugovanja prema centru na Dorćolu – izjavio je Jelenić.

Predsednik kluba se pita da li je sve ovo novi udar na Crvenu zvezdu, kao kada je klub zbog sličnih razloga bio ugašen.

– Mi samo tražimo mesto da treniramo, da imamo normalne uslove, gde deca mogu da se razvijaju, a i da prvi tim tenira na nivou. Nikome ne smetamo, ne zauzimamo javna preduzeća, već smo privatnim sredstvima podigli balon i od toga nismo pravili sprektakl i zvali nekoga da otvara, kao što je u Srbiji slučaj…. Kako da se sve to tumači? Da li je to udar na Zvezdu? Jel neko želi da nas dovede u situaciju kao pre osam, devet godina kada su nas zatvorili? – sumnjičav je Jelenić.

Ipak, zahvaljuje se premijeru Aleksandru Vučiću, koji je uz klub u ovim teškim danima.

– Borićemo se… I želim retkima da se zahvalim koji podržavaju Crvenu zvezdu u ovim trenucima, a posebno premijeru Aleksandru Vučiću, čoveku koji zna da poštuje i ceni prave vrednosti – istakao je Viktor Jelenić.