0
Košarka

NBA: Metjuz razočarao Divca, odbio 64 miliona od Sakramenta i otišao u Dalas

Objavljeno: 03.07.15 u 12:07

Kada je Dvejn Vejd odlučio da ostane veran jedinoj franšizi u kojoj je i igrao u NBA karijeri, Majami Hitu, sve oči javnosti, kada je reč o potpisu traženih bekova u američkoj košarci, bile su okrenute ka Vesliju Metjuzu.

Najbolji trojkaš u istoriji Portland Trejblejzersa, preciznije čovek sa najviše pogođenih trojki u istoriji kluba, odlučio je da podigne sidro i posle pet sezona da napusti klub iz Oregona.

Najveći interes Metjuz je probudio kod vice GM-a Sakramenta, srpskog stručnjaka Vlade Divca, koji je po svaku cenu želeo da ga „upari“ sa Kazinsom, i uz eventualni angažman Ronda ili Oldridža, dobije ekipu vrednu respekta.

Upravo zbog toga je klub iz prestonice Kalifornije od starta prelaznog roka već napravio jedan trejd kojim je napravljen prsotor u budžetu kluba. Kingsi su Metjuzu na sto bacili kvalitetan ugovor, ponudili su mu četvorogodišnji ugovor od čak 64 miliona, ali je ovaj bek odlučio da se zahvali na njihovom interesovanju.

Kako prenose NBA insajderi, Vesli Metjuz postigao je načelan dogovor sa Dalas Maveriksima sa kojima će potpisati četvorogodišnji ugovor koji će mu donositi po 13 miliona godišnje, odnosno oko 52 miliona ukupno.

Metjuz je u NBA ligu ušao na mala vrata, kao nedraftovani igrač posle studija na univerzitetu Market. Ipak, uspeo je da sagradi više nego respektabilnu karijeru, a prošle sezone je za Portland beležio po 16,1 poen uz 3,7 skoka i 2,3 asistencija po meču. prenosi NBA Serbia.

 

(foto: csnnw.com)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter