0
Ostali sportovi

UNIVERZIJADA: Pobeda Delfina, dame poražene

Objavljeno: 02.07.15 u 16:24

Vaterpolo reprezentacije srbije ostavrile su polovičan učinak na Univerzijadi u Gvanžuu. Momci su sa 10:6 (1:1, 2:2, 2:2, 5:1) swavladali Tursku, a dame su poražene od Kanade sa 16:8 (5:4,1:6,0:2,2:4). 

Srbija je igrala u sastavu: Dobožanov, Asanović, Janković 1, Joksimović 2, Lazić, Repanović 1, Gogov 2, Andrejević, Vico 1, Petrovski, Stojanović 3, Lekić, Brakočević.

U prve tri četvrtine Turcu su bili ravnopravan protivnik. Bili su vuše puta u vođstvu, imali 5:3 tri minuta pre poslednjeg odmora. Međutim, Repanović i Gogov su uspeli da izjednače.

U poslednjih osam minuta Srbi su zaigrali kako znaju i taj deo igre rešili ubedljivo u svoju koost 5:1. Sa dva gola mirnoću je doneo Stojanović, pridružili su mu se Gogov i Joksimović, a tačku je trećim goloom u četvrtini stavio Stojanović.

Sledeći rival u subotu je Rusija.

Srpkinje su igrale u sastavu: Jovetić,Rudič, Pantović 1, Pataki, Ilić, Dujović , Simić 1, Gluščević, Milovanović, Vuković 3, Miladinović, Jakovljević 3, Aleksandrović, Selektor Bajkovič

U prvoj četvrtini raspoložene Vukovićeva i Jakovljevićeva su uz dva gola i jedan Pantovićeve imale prednost protiv favorita. U nastavku su Kanadjanke zaigrale punom snagom. Srbija je u drugoj četvrtini uspela da smanji na 7:6 da bi usledila serija 9:0 rivala. Na kraju su poraz ublažile Simić i Vuković (na slici).

Sutra Srbija igra sa Kinom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter