1
The Best Of

FOTO: Rayo Vallecano FC

NOVI DRES RAJA ĆE IZAZVATI REAKCIJE: Poštovanje za gej populaciju i podrška u borbi protiv side (FOTO)

Objavljeno: 02.07.15 u 13:30

Rajo Valjekano napravio je do sada neviđeni potez, pošto je predstavio nove dresove za sezonu 2015/2016 koji će sigurno izazvati polemiku širom svetske sportske janvosti. Naime, u klubu iz predgrađa Madrida su odlučili da iskažu poštovanje gej populaciji, te su rezervnu garnituru dresova uradili crnu sa štraftom u bojama duge (simbolu LGBT populacije). Treća garnitura je urađena u sivoj boji sa roze štraftom i znakom borbe protiv side.

U klubu su objasnili da svaka od boja (sa šarenom štraftom na crnom dresu) ima posebno značenje. Crvena je za one koji se bore protiv side, narandžasta za one koji se bore za uključivanje u društvo osoba sa posebnim potrebama, žuta je za one koji nikada ne gube nadu, zelena za borce za zaštitu okoline, plava za one koji se bore protiv zlostavljanja dece dok je ružičasta za sve koji se bore protiv nasilja nad ženama ili nad muškarcima. Ako je tako, šta reći sem, kapa dole za Rajo Valjakano.

FOTO: Rayo Vallecano FC
FOTO: Rayo Vallacano FC
FOTO: Rayo Vallecano FC
FOTO: Rayo Vallecano FC

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter