1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SEĆANJA: Pre 13 godina Pjanović i drugari su se igrali sa Kairatom, a Delije su postavile jedno pitanje? (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 01.07.15 u 19:40

Crvena zvezda za nešto više od 24 sata igra prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata, tima iz Kazahstana koji je pre 13 godina na Marakani savladala sa laganih 3:0.

Ipak, vremena su se promenila. Danas svi igraju fudbal i svi više ulažu nego Srbija u najvažniju sporednu stvar na svetu. Kairat je doputovao u Beograd i nikome ne pada na pamet da kao pre više od decenije crveno-belima pripiše laganu pobedu. Kazahstanski tim nije više ono što je bio, to je sada legija stranaca sastavljena od igrača koji su fudbalsko iskustvo sticali na terenima u Premijer ligi Rusije i Ukrajine. Danas su u sastavu tri Brazilca (Bruno Soareš, Isael i Seržinjo), jedan Španac (Riera dao gol Zvezdi kada je igrao za Černomorec), dva Afrikanca (Gohu i Cesaj) i jedan Srbin (Marković). Tim koji sa Crvenom zvezdom bez problema može igrati ravnopravno.

Pre 13 godina Kairat je bio „topovska hrana“. Posle pobede u Almatiju 2:0, Zvezda je Kairat dočekala u Beogradu 29. avgusta. Gosti su tada u timu imali samo jednog stranca našeg Vasiljevića i bilo je pitanje samo koliko će golova postići najtrofejniji srpski klub. Za Zvezdu su tada igrali Dudić, Vidić, Lalatović, Mladenović, Bošković i Pjanović.

Crvena zvezda je povela već u 19. minutu, Pjanović je driblao na levom boku, uputio centaršut a Gvozdenović je glavom loptu smestio u mrežu. Minut pre kraja prvog poluvremena crveno-beli su poveli sa 2:0. Centrirao je Marković, Vidić je glavom savladao golmana gostiju, ali je na liniji loptu zakačio Pjanović kome je pripisan pogodak. Konačnih 3:0 za tadašnju četu Zorana Filipovića postavio je Krivokapić sjajnim lob udarcem u 73. minutu.

FOTO: YouTube/Printscreen
FOTO: YouTube/Printscreen

Meč sa Kairatom tog „varljivog leta“ 2002. godine obeležio je protest Delija koje su sve vreme pevale uvredljive pesme igračima i postavile im jasno pitanje „Da li znate čiji dres nosite?“.

CRVENA ZVEZDA – KAIRAT 3:0 (2:0)

Strelci:
Gvozdenović 19, Pjanović 44, Krivokapić 73

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović – Marković (Milovanović), Vidić, Dudić, Lalatović (Basta) – Mladenović, Gvozdenović, Krivokapić, Bošković (Kovačević) – Pjanović i Bogavac.
KAIRAT: Nobjočenko – Kumjesbekov, Matčev, Muhametkarimov, Pavlovič – Vasiljević, Pavlov, Kutcov, Alijev – Bjakov i Bulešev.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter