0
Fudbal

MARTINO: Ne mora Mesi da daje golove da bi bio srećan

Objavljeno: 01.07.15 u 09:09

Fudbaleri Argentine demolirali su Paragvaj u polufinalu Kopa Amerike pošto su sa 6:1 pobedili u ovom duelu.

Nebo-plavi su na taj način „overili“ sebi kartu za finale u kojem će igrati sa selekcijom domaćina, Čileom, a zanimljivo: od šest pogodaka „Gaučosa“ niti jedan nije postigao najbolji fudbaler planete Lionel Mesi.

Ipak, slektor Herado Martino smatra da Mesi ne mora nužno da donosi golove njegovom timu da bi se osećao srećnim.

– Mesi nam donosi brzinu koja rezultuje golovima, ne mora on sam da ih postiže, tako da tu nema problema. Ono što je za nas mnogo važnije jeste kako je reagovao na zahteve samog meča. Ne izgleda mi on zabrinuto preterano. Srećan je – kazao je Martino.

– Mesi ne mora da bude najbolji strelac našeg tima. Nije to što njega čini srećnim. Svi smo presrećni načinom na koji smo prošli u novo finale novog velikog turnira. Ovo nije Svetsko prvenstvo, ali je jednako važno takmičenje. Moraćemo da radimo naporno kako bismo dobili Čile, ali način na koji smo odigrali jasno govori o našoj odličnosti – rekao je Martino.

Selektor „Gaučosa“ je pohvalio Pastorea koji je postigao jedan gol i bio je umešan u kreiranje još „nekoliko komada“.

– Pastore je imao sjajan meč. Držao je sredinu terena u svojim rukama, pokazao je koliku veštinu poseduje i kako može da napravi prostor – podvukao je Martino.

Argentina će se sada susresti sa Čileom u Santjagu u nedelju, a strateg nebo-plavih traži novu kontinentalnu titulu za svoj tim, pošto je sa istim osvojio takmičenje i 1993. godine.

– Igraćemo sa Čileom koji je jako dobra ekipa. Oni imaju igrače koji su u nacionalnom timu po nekoliko godina. Oni će želeti da nas pritisnu na našu polovinu kao i ostale rivale, ali dobro se poznajemo – završio je strateg Argentine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter