0
Fudbal

FOTO: Crop

KOPA AMERIKA: Kaznena ekspedicija Argentine ‘masakrirala’ nemoćni Paragvaj i otišla u finale (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.15 u 08:31

Fudbalska reprezentacija Argentine demolirala je selekciju Paragvaja sa 6:1 u drugom polufinalnom susretu na Kopa Amerika.

Gaučosi“ će u finalu odmeriti snage sa selekcijom domaćina, Čileom, koji je ranije izborio finale pobedivši Peru sa 2:1.

Goleada u gradu Konepsion, na stadionu „Gradonačelnik Ester Roa Reboljedo„! Selekcija Paragvaja doživela je pravi brodolom nemoćna da se odupre moćnoj Argentini.

Briljantna igra momaka selektora Tata Martina koji su čitavog šampionata nekako bojažljivo igrali sa svojim rivalima kao da su čekali meč polufinala kako bi pokazali svoju pravu snagu.

Nema šta nije Argentincima polazilo za rukom tokom prošle noći. Svaki pas kao da je vođen daljinskim upravljačem, svaki start kao da je prethodno tri puta meren…

Paragvajci su bili poput razbijene vojske koja se dala u beg, onda uhvaćena, pa bačena u tamnicu moli za milost i poštedu vlastitog života. Ali Mesi i drugovi nisu štedeli.

Mesi i drugovi su noćas streljali redom.

Najpre Paragvaja je mrežu načeo štoper Mančester junajteda, Markos Roho koji je pogodio u 15. minutu. Samo 12 minuta kasnije, zvezda Pari Sen Žermena, Havijer Pastore, spremio je loptu u mrežu rivala i duplirao prednost.

Već se u tim trenucima dalo naslutiti ono što je kasnije došlo jer se na terenu videlo da se Paragvajcima crno piše. Kakvu takvu nadu Paragvaju doneo je Lukaš Baroš golom u 43. minutu.

Međutim, nada je nestala kao rukom odnešena.

Kaznena ekspedicja Argentine odlučila je da stavi tačku na meč i otkloni sve dileme, a to se dogodilo posle trećeg pogotka u 47. minuta meča, kada je veliku pozornicu Kopa Amerike izašao drugi igrač Mančester junajteda iz tabora nebo-plavih, Anhel Di Marija koji je postigao prvi od dva gola.

Momak koji se muči na klupskoj sceni briljira u reprezentativnom dresu, pa je tako Anhel Di Marija u 53. minutu postigao četvrti gol za svoj nacionalni tim koji je već u tim trenucima lagano kruzirao kao finalu.

U finišu meča momci Tita Martina samo su dokrajčili ranjenog rivala prostrelivši ga sa još „dva hica u srce“. Najpre je Serhio Aguero zakucao gol u 80. minutu za 5:1, da bi tri minuta kasnije rezervista Gonzalo Iguain stavio tačku donevši svom timu najubedljiviji trijumf na čitavom Prvenstvu.

(youtube: Copa America 2015)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter