1
Fudbal

RIKARDO GAREKA: Crveni karton odlučio pobednika

Objavljeno: 30.06.15 u 08:48

Selektor Perua Rikardo Gareka posle poraza njegovog tima u polufinalu Kopa Amerika od Čilea sa 2:1 prstom je pokaza u pravcu sudije Karlosa Zambrana tražeći krivca za poraz svog nacionalnog tima.

Peruanci su završili svoju kampanju na Prvenstvu Južne Amerike u polufinalu, a zasijao je Eduardo Vargas koji je Čileu doneo dva gola.

Ipak, sudija Zabrano propustio je priliku da Vidalu pokaže crveni karton posle guranja u lice rivala, a onda je dosudio sumnjiv crveni karton Peruu.

– Igrati toliko dugo vremena sa igračem manje protiv domaćina jednog ovakvog takmičenja je ekstremno teško. Sada moramo da se oporavimo od ovoga i da pronađemo način da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo – rekao je utučeni Gareka.

– Isključenje nam je promenilo planove. Morali smo da pojačamo odbranu zato što smo izgubili čoveka u tom delu terena. Dogodilo se u sekundi. Pokušali smo da na terenu, ali nisko uspeli – istakao je Gareka.

– Ekipa mora da završi meč sa 11 igrača. Za nas je ovo jedno iskustvo iz koga možemo mnogo da naučimo. Sve to je moglo da se dogodi bilo kom igraču na terenu, ali to isključenje je promenilo utakmicu. Bilo bi dobro da toga nije bilo, ali sve je okej sa sudijom Zabranom, koji je osim tog isključenja odradio sjajno prvenstvo kao i ostali arbitri. Važno je da se takve stvari ne ponavljaju – oštar je bio Gareka.

Selektor Perua pohvalio je borbenost svojih fudbalera.

– Posle tog isključenja ostavili smo srce na terenu. Čestitam momcima. Igrali smo muški i ostavili smo poslednju kap znoja na terenu. Imali smo san da dođemo u finale, ali on ostaje ne odsanjana do kraja. Vera koju smo imali nas je izneverila – istakao je selektor Perua.

– Danas je Peru pao od Čilea koji je jak kandidat da osvoji takmičenje. To se znalo i pre starta Kopa Amerika, a ispostavilo se kao istina. Utakmice u završnici su drugačije nego one na startu, puno je više pritiska, ali su oni izašli na kraj sa tim i čestitam im na tome – podvukao je Gareka.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter