0
Fudbal

FOTO: Youtube Crop

KOPA AMERIKA: Čile slavi Vargasa dobio Peru, prvi put u finalu od 1987. godine (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.15 u 08:32

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u finale Kopa Amerike pošto je u prvom polufinalnom duelu savladala Peru sa 2:1.

Utakmica u Santjagu prošla je pomalo i u duhu sudije Hozea Argone koji je doneo niz sumnjivih odluka među kojima je i krajnje diskutabilan crveni karton Peruancima ali i poništeni gol domaćina zbog upitnog ofsajda.

Eduardo Vargas se ispostavio kao X faktro meča i čovek koji je fenomenalnim golom odveo Čile u prvo finale još od 1987. godine.

Možda i odlučujući momenat na meču viđen je u 20. minutu kada se arbitar Aragote latio džepa i pokazao Perunacu Karlosu Zambranu crveni karton.

Vargas je u 42. minutu možda i uz dosta sreće postigao gol kome je kumovao i Gari Mendel koji je loptu gurnuo u sopstvenu mrežu želeći da spreči centaršut s desne strane gola Advinkule.

Vargas je, takođe, u 64. minutu etablirao svoje ime u heroja susreta pošto je sa 25 metara projektilom probušio mrežu Peruanaca i postavio konačnih 2:1.

 Gari Mendel je u 60. minutu pokušao da spreči jednu kontru i centaršut Peruanaca s desnog krila, želeo je da izbije loptu u korner, ali je pogodio sopstveni gol, pa je Peru tako stigao do izjednačenja.

 Samo nekoliko minuta kasnije, Vargas je ponovo izbio u centar pažnje pošto je postigao fenomenalnu goličnu za konačnih 2:1.

Treba napomenuti da je na samom startu utakmice sudija Hoze Aragone propustio šansu da pokaže crveni karton Vidalu koji je rukom u lice gurnuo protivnika…

(youtube: Copa America 2015) 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter