0
Fudbal

HORHE SAMPAOLI: Peruanci najbolji rival do sada

Objavljeno: 30.06.15 u 09:31

Šef stručnog štaba Čilea Horhe Sampaoli bio je zadovoljan trijumfom njegovog tima nad Peruom na Kopa Amerika od 2:1 u meču prvog polufinala.

Na taj način Čile je stigao do svog prvog finala još od daleke 1987. godine. Domaćin se našao pod pritiskom pre ranog isključenja igrača Perua, Karlosa Zambrana koji je nenamerno startovao na Čarlsu Arnguizu.

– Doći do finala sa „La Rohom“ je san koji smo želeli da odsanjamo do kraja. Peru poseduje fantastične igrače i napravili su nam mnogo patnji na ovom duelu – kazao je Sampaoli.

– Igrali su sjajan meč. Na utakmicama na Kopa Amerika 2015 oni su nam bili najteži rival. Srećni smo što idemo dalje sa pobedom u džepu – istakao je Sampaoli.

– Susreli smo se sa jako teškim rivalom i protivnikom, a siguran sam da će u finalu biti isto. Moramo da se oporavimo od svega i da u narednom susretu ne razmišljamo o svemu što smo ovde prošli – upozorio je Sampaoli.

Selektor „La Rohe“ je pohvalio i Eduarda Vargasa koji je postigao dva gola.

– Sjajan je osećaj znato da Vargas igra za Čile. Sa njim naša igra ima jednu sasvim drugu dimenziju. Svaki put kada je na terenu on daje svoj maskimum za tim – rekao je Sampaoli.

– Hose Rohas je takođe imao sjajan meč, verovatno se susreo sa jednom od najboljih napadača na turniru, Paolom Gererom. Moja obaveza kao selektora je bila da uvedem tim u finale. Sada, kada se to okončalo, imamo novi san – podvukao je Sampaoli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter