4
Evroliga

Foto: STARSPORT

ŠEŠIRI ZA EVROLIGU: Poznati svi učesnici Evrolige i potencijalni protivnici Crvene zvezde

Objavljeno: 29.06.15 u 20:18

Crvena zvezda biće u četvrtom šeširu pred žreb za Evroligu zajedno sa Žalgirisom, Armanijem i Bambergom, što znači da sa njima neće moći da se sastane, ali iz drugih šešira vrebaju opasni protivnici.

Istina, Crvena zvezda i Cedevita pored imena imaće crtice do konačne odluke FIBA hoće li učestvovati u Evrolige, ali su svi izgledi da neće biti neočekivanih i neželjenih ishoda.

Prvi šešir činiće tri ovogodišnja učesnika fajnal-fora Evrolige, CSKA Moskva, Real Madrid i Olimpijakos, a sa njima je tu i Barselona. Drugi čine preostali učesnik fajnal-fora Fenerbahče, finalista turskog prvenstva Efes, kao i slavni Panatinaikos i Makabi Tel Aviv.

Možda i ključan faktor za ishod grupne faze, barem što se tiče Crvene zvezde, mogao bi da bude izvučeni protivnik iz trećeg šešira. Himki, Laboral Kuća, Lokomotiva Kubanj ili Unikaha biće crveno-belima glavni rivali za treće mesto.

Međutim, ako timu Dejana Radonjića iz petog šešira zapadne šampion Turske Pinar Karšijaka, koja je dobila dozvolu da učesvuje u Evroligi, ili Darušafaka, tu bi moglo da bude problema. Takođe, ni Pešićev Bajern i šampion Italije Dinamo Sasari bili bi sve samo ne lagani protivnici.

Dva tima iz jedne zemlje, odnosno, lige ne mogu da se nađu u istoj grupi, što znači da Crvena zvezda sigurno neće moći da se sastane sa Cedevitom.

Prvi šešir: CSKA Moskva, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos
Drugi šešir: Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes
Treći šešir: Himki, Laboral Kuća, Lokomotiva Kubanj, Unikaha Malaga
Četvrti šešir: Žalgirisom, Emporio Armani, Crvena zvezda, Bamberg
Peti šešir: Pinar Karšijaka, Darušafaka, Dinamo Sasari, Bajern Minhen
Šesti šešir: Cedevita, Zjelona Gora, Strazbur, Limož

0
0

4 Komentara

  1. Odjednom se vise ne prati fudbal? Prosle godine se gledao i vaterpolo ove godine muk! Posle 17 godina je fmp/zvezda (JEDINO VAS OSNIVAC CORIC ZNA IME) osvojila prvenstvo i ja vas u potpunosti razumem posle toliko godina i nama bi bilo drago. Zivi bili pa za jos toliko opet da osvojite pa da se lepo izradujete.

    0
    0
    Odgovori
  2. A patlidžan u kom je šeširu?? Buahahhaha… ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter