0
Ostali sportovi

Foto: VSS

SAVIĆ: Ostvarili smo najvažniji cilj, sada maksimalno da se spremimo za SP

Objavljeno: 29.06.15 u 13:58

Vaterpolsti Srbije doputovali su danas u Beograd posle novog uspeha u Svetskoj ligi i najavili napada na medalju na Svetskom prvenstvu, koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju.

Srpski vaterpolisti pobedili su u nedelju Hrvatsku sa 9:6, a trijumfom u Bergamu obezbedili su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio da Žaneiru sledeće godine.

– Najvažnija stvar je ostavrena i to je cilj koji je postavljen na početku sezone. Odbranili smo Svetsku ligu i obezbedili vizu za Rio. Sledi Svetsko prvenstvo, spremićemo se maksimalno. Nadamo se nastavku uspešne serije, rekao je selektor Dejan Savić na konferenciji za medije na aerodrmu „Nikola Tesla“, prenosi agencija Tanjug.

On je dodao da je čitava atmosfera na turniru u Bergamu bila izuzetno napeta zbog vize za Igre u Riju.

– Ulog je bio veliki. Ne bih komentarisao kritike drugih ekipa, jer svi gledaju kako da nas pobede. Turnir su obležile povrede i bolesti, ali izdržali smo. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Predstoji nam još jedno veliko takmičenje, a tradicija nas opominje da nema opuštanje, poručio je Savić.

Kapiten Živko Gocić čestitao je naciji na sportskim uspseima koji su ostvareni u poslednje vreme.

– Srbija bi trebalo da bude ponosna i srećna. Lepo je iz prvog pokušaja ostvariti sve zacrtane ciljeve. Nećemo ulaziti u euforiju, od četvrtak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo, rekao je Gocić.

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Dušan Mandić.

– Veliki uspeh, cilj je ostvaren. Priznanje je mogao da dobije bilo ko, jer ovo je uspeh celog tima. Hvala saigračima i celoj ekipi, istakao je Mandić.

Debitanant u nacionalnom timu i najmlađi član delfina Nikola Jakšić

– Hvala na podršci, nadam se da su svi zadovoljni prikazanom igrom i da je ovo jedno od mnogoh trofeja koje ću osvojiti sa reprezentacijom, rekao je Jakšić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić naglasio je da očekuje podršku „ljudi na odgovornim funkcijama“ pred početak SP.

– Ovi momci su zaslužili svaku pohvalu, bilo je ovo teško takmičenje. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima i očekujem da država pomogne klubovima i savezu. Moramo da širimo bazu, radimo tako da igračima obezbedimo neophodne uslove, koje imaju i ostale reprezentacije, rekao je Krivokapić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter