1
Fudbal

FOTO: FKCZ

KAKO DA NESTANU PRIČE O SPLAVOVIMA: Rajevac ima provereno rešenje u koje su uključeni zlatni ‘orlići’

Objavljeno: 28.06.15 u 14:11

Ako je iko kompetentan da priča o tome da li je moguće veći deo omladinske fudbalske selekcije prebaciti u seniorski tim onda je to Milovan Rajevac koji je nešto slično uradio u Gani.

Naime, srpski stručnjak je vodeći reprezentaciju ove afričke zemlje prebacio čak devet omaldinaca, koji su 2009. godine osvojili Mundijalito, u najjaču selekciju što se Gani višestruko isplatilo jer je učestvovala na prethodna dva Svetska prvenstva, a dva puta je igrala finale Afričkog kupa.

Rajevac nema dilemu, da se samo on pita uradio bi nešto slično i u Srbiji.

– To je put kojim bi fudbalska Srbija rado trebalo da krene, dakle, isprva pojačati konkurenciju u A timu i time poljuljati bezbedan status većini reprezentativaca. Zatim, umešno oblikovati familijarnu atmosferu u svlačionici. I, tad nestale bi urbane priče o splavovima, starletama, gde su i s kim spavali. I, tad vodili bi računa o sebi i reprezentativnom statusu, verujte, igrali bi kao omladinci na Novom Zelandu, rekao je Rajevac u izjavi za Žurnal.

Srpski stručnjak je ovakvim potezom „crnim zvezdama“ napravio „kostur“ reprezentacije za narednih 10-15 godina, kako sam kaže, a da li će u Srbiji neko imati hrabrosti za sličan potez tek ćemo da vidimo.

0
0

1 Komentara

  1. e to treba da se uvede ali i selektor menadžer da bude a ne neki taksisti da mu sastavljaju tim.svima isto potpisati ko u klubovima potpis za reprezentaciju i zabrane lutanja po splavovima i tm sponzorusama.sve bi drukcije biloako se uhvati kazniti ga sa par stotina hiljada evrica pa bi se drukcije razmisljalo.setimo se pred polazak u afriku pantelić,vidić i pojedini pobili se na splavu zbog kuraba.pred njemacku isto i da ne nabrajamo unazad

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter