4
Košarka

FOTO: STARSPORT

MARINA MALJKOVIĆ O INCIDENTU: Nisam htela da ponizim Francusku!

Objavljeno: 28.06.15 u 22:38

Selektor „zlatnih“ srpskih devojaka Marina Maljković istakla je da je ponosna na tim, a osvrnula se i na konflikt sa koleginicom iz tabora Francuske Valeri Garnije.

– Mogu samo da potvrdim ono što su devojke rekle, a to je da smo tim i da je to bilo naše najjače oružje. To se videlo i danas kada se naš kapiten povredio, sve ostale devojke su dale doprinos da se njeno odsustvo ne oseti. Ovo je veliki uspeh za žensku košarku u našoj zemlji. Devojke su postigle nešto neverovatno – reklja je Maljković, a potom se osvrnula na incident sa kraja meča:

– Nema govora o provokaciji. Objasnila sam francuskoj selektorki i igračicama zbog čega sam tražila tajm-aut. Želela sam da u igru uvedem Milicu Dabović, koja zbog povrede nije igrala u drugom poluvremenu. Nisam imala drugu priliku za to, osim da tražim tajm-aut i mislim da je ljudski na taj način odati počast kapitenu našeg tima, za koju je ovo možda i poslednje Evropsko prvenstvo – zaključila je Marina Maljković.

Najbolja košarkašica Evrope Ana Dabović je istakla da joj se ostvario životni san.

– Ne znam šta bih rekla. Srećna sam zbog svoje zemlje i svojih saigračica. Ovo nam je bio san kada smo počele da igramo košarku – rekla je Ana Dabović.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter