0
Auto Moto

Foto: dusanborkovic.com

ETCC: Borkoviću pehar u Francuskoj

Objavljeno: 28.06.15 u 18:45

Dušan Borković, vozač NIS Petrol by B3 Racing Team-a trijumfovao je na prvoj, a završio kao drugi na drugoj trci FIA ETCC u Francuskoj vožene na stazi Pol Rikar.

Impresivni vikend u Francuskoj, u kom je osvojio čak 21 bod (3 za pol poziciju, 10 za pobedu i 8 za drugo mesto) omogućio je Borkoviću ubedljivo vođstvo u generalnom plasmanu sa 56 bodova. Petr Fulin iz Češke ima čak 13 manje, pa na polovini šampionata Borković posle evropske titule na brdskim stazama 2012. ima šansu da stigne i do pehara na kružnim. 

I pored osme startne pozicije na startu druge trke, bila su mu potrebna svega četiri kruga da se domogne druge pozicije.

Izuzetno sam srećan zbog poena koje sam osvojio tokom ovog vikenda i pobede u prvoj trci. Druga trka je bila teža, start je bio izuzetno naporan, a bilo je tu i čukanje od strane Joste kada sam krenuo da ga obilazim. Sve u svemu zadovoljan sam bodovnim saldom koji sam sakupio pred dvomesečnu pauzu koja nam sledi do sledeće trke u Brnu.

– Tokom leta ću nastaviti sa napornim treninzima, ali ću zajedno sa svojim timom da radim i na potrazi za većom podrškom i još sponzora kako bi u sledećoj sezoni ponovo vozio WTCC s obzirom da svi smatraju da mi je tamo mesto – rekao je Borković na pres konferenciji posle uručenja pehara na postolju u Francuskoj.

Naredni trkački FIA ETCC vikend biće vožen u Češkoj, 5. i 6. septembra na stazi u Brnu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter