0
Ostali sportovi

Foto: Facebook/European Water Polo Championships Belgrade 2016

SVETSKA LIGA: Delfinu u finalu. Momci, ‘ajmo po vizu za Rio!

Objavljeno: 27.06.15 u 19:55

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige u Bergamu, pobedivši Brazil sa 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3). U drugom polufinalu sastaće se Hrvatska i SAD, a bolji od njih igraće sa našom reprezentacijom u borbi za zlato, 100.000 dolara i što je najbitnije – olimpijsku vizu za Rio.

Kao po običaju, kao po navici… Ali, nije to baš tako lako. Treba ne samo skočiti u bazen, nego i odigrati i ostati koncentrisan do kraja, ispuniti cilj. Srbija je bila favorit protiv Brazila, ali se tim Ratka Rudića jako dobro držao čitavo prvo poluvreme.

Stizali su prednost Fiće, Žileta i društva, a delfini su meč prelomili u trećoj deonici. Rešetali su tada Prlainović, Dule Pijetlović, Stefan Mitrović, Mandić i ponovo Pijetlović i odveli ekipu na četiri gola viška pred poslednjih osam minuta igre – 10:6. Ekipa poput Srbije takvu prednost ne ispušta lako…

Za naš tim po dva puta su pogađali Mandić, Filipović, Pijetlović, Aleksić i Mitrović, a po jednom Ranđelović, Prlainović i Gocić. Odličan je bio i Pijetlović na golu.

Što se Brazilaca tiče, gomez i Perone su bili dvostruki strelci. Karioke su već u fioci, za njih je veliki uspeh meč za bronzu…

A Srbiju sutra čeka Amerika Dejana Udovičića ili Hrvatska… Ko god, ‘ajmo momci po vizu za Rio! Uzgred, tim Dejana Savića će sutra od 20 sati igrati za deveto zlato u ovom takmičenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter