0
Fudbal

SELEKTOR MARTINO: Sumnjao sam u Teveza

Objavljeno: 27.06.15 u 09:38

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala su polufinale Kopa Amerike pošto je meč nakon regularnih 90 minuta završen rezultatom 0:0.

Selektor Argentine, Herardo Martino, priznao je da je sumnjao u psihološku stabilnost Karlosa Teveza koji je pogodio ključni penal, pošto je isti igrač promašio u finalu Kopa Amerike 2011. godine protiv Urugvaja.

Argentina je srušila Kolumbiju posle boljih izvođenja penala rezultatom 5:4.

– Fudbale je poenkad takav. Nisam želeo da stavim Teveza u prvih pet izvođača penala zato što je promašio prethodni put u važnoj utakmici na Kopa Amerika – rekao je Martino posle meča.

– Pokušali smo da sprečimo da uzme loptu u ruke, ali se na kraju potrefilo da je on došao na red. To je fudbal, a sutrašnje naslovnice biće sa njegovim likom i pričom o njegovom penalu – kazao je Herardo Martino.

Iskusni 52-godišnji sturčnjak bio je zadovoljan performansom svojih igrača uprkos činjenici da nisu postigli gol.

– Igrali smo dobro 90 minuta. Smatram da smo neutralisali napad Kolumbije na pravi način. Znam da Kolumbija stvara prilik i opasan je rival – istakao je strateg „Gaučosa„.

– Golman David Ospina je bio njihov glavni čovek na terenu, ali takve utakmice su česte. Ponekad ekipa ne materijalizuje bolju igri na terenu kroz gol, a sada ne mogu da zamislim kako bih se osećao kada bih ovde sedeo i pričao o porazu – iskren je Martino.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter