0
Auto Moto

FOTO: facebook/ducaborkovic

ETCC: Borković kreće prvi u Francuskoj

Objavljeno: 27.06.15 u 20:34

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković sutra će sa prve pozicije startovati na trci u Francuskoj u okviru četvrtog vikenda Evropskog šampionata turing automobila (ETCC).

Vozač NIS Petrol rejsing tima je u svom Seat Leonu izvezao najbolje vreme u kvalifikacijama na stazi „Pol Rikar“ u Francuskoj.

Osim pol pozicije, Borković je na svoj konto u generalnom plasmanu upisao još tri boda, koji su ga učvrstili na prvoj poziciji.

– Zadovoljan sam kvalifikacijama i osvajanjem novih bodova. Već u drugom krugu sam napravio najbrže vreme i u dogovoru sa timom izašao sam sa staze kako bih ga sačuvao, ali i proverio gume i automobil. Nisam želeo da mi se ponovi situacija iz Slovačke gde sam čekao da stavim nove gume i pokušam najbrži krug u drugom delu kvalifikacija, jer mislim da je svaki osvojeni bod važan. Pred sutrašnju trku sam optimista i zbog mog prošlogodišnjeg WTCC iskustva sa ove staze, rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Prva trka na stazi „Pol Rikar“ počinje od 11.10, dok je druga na programu od 15.15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter