0
Košarka

FOTO:STARSPORT

EVROBASKET (ž): Ana Dabović razbila i Belorusiju, Srbija u finalu!

Objavljeno: 26.06.15 u 19:40

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evrobasketa, pošto je u polufinalu polse prave drame savladala Belorusiju 74:72 (18-18 18-20 23-19 15-15).

Barvo, dame! Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji. Izabranice Marine Maljković predvođene sjajnom Anom Dabović došle su do prve medalje od kada je Srbija samostalna država. Srpkinje su igrale sjajno, pogotovo u odbrani gde su upotpunosti „ukrotile“ najbolje košarkašice Belorusije Leučanku, Snjitsinu i Harding.

Naš tim je odigrao sjajno u trećoj četvrtini kada je posle „minus pet“ uspeo da napravi preokret i konce igre drži u svojim igrama. Srpkinje su u poslednjih 50 sekundi meča ušle sa „plus pet“ – 74:69, ali sigurnu prednost umalo nisu ispustile. Loš presing i poeni Harding uz faul vratili su Belorusiju na koš minusa 74:72. Pravu dramu smo videli u poslednjih 20 sekundi, rivalke su imaleposed i napad za produžetak ili pobedu. Na svu sreću prva zvezda Belorusije Leučanka je promašila šut i Srbija se plasirala u veliko finale Evropskog prvenstva.

Najefikasnija u našem timu bila je Ana Dabović sa 21 poenom, Sonja Petrović i Jovana Milovanović su ubacile po 14 koševa, a Milica Dabović 12 poena. Sa druge strane Leučanka je ubacila 22 poena, Snjitsina je postigla 11 poena, a Harding deset.

Srbija će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Španija-Francuska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter