0
Fudbal

OSKAR TABEREZ: Nezasluženo smo igrali s devetoricom

Objavljeno: 25.06.15 u 09:36

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez bio je ogorčen suđenjem na meču četvrtfinala Kopa Amerike na kojoj je njegov tim ostao sa devet igrača, a i na kojoj je sam završio na tribinama zbog crvenog kartona.

Tabarez je istakao da nije bilo elemenata za isključenje Edinsona Kavanija, a stao je u odbranu i drugog svog „pocrvenelog“ fudbalera, Horhea Fućilea.

Na kraju, Urugvaj „devetkovan“ nije mogao ništa da uradi osim da bude časno poražen od domaćina sa 1:0.

Kavani je crveni karton zaradio u 63. minutu pošto je Gonzalo Jara pomalo teatralno pao nakon jednog duela s Kavanijem. Sudija je procenio da je došlo do udaranja, a zvezda PSŽ-a je morala u svlačionicu. Fućile s dve noge „uklizao“ i pokosio Aleksisa Sančeza. Nakon tog kartona isključen je zbog prigovora i sam Tabarez.

– Voleo bih da smo izgubili na malo drugačiji način. Osvrćem se na ono što sam video na snimku. Kavani nije napravio ništa, ramenom je dotaknuo Jarina prsa, a ovaj je pao držeći se za lice, i to još zakasnelo!

– Ipak, znali smo gde smo i da će u slučaju bilo kakve sumnjive situacije na odluku uticati pun stadion domaćih navijača. Ali kad se dogode takve ključne stvari poput nepostojećeg isključenja, to ostavlja gorak okus – rekao je Tabarez.

Selektor Urugvaja je potom komentarisao i sopstveno isključenje:

– Pogrešio sam što sam napustio svoj prostor, ali samo sam rekao sudiji da je nepotrebno isključio Fućilea – objasnio Tabarez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter