0
Fudbal

FOTO: crop

OSIM RAMAZANA PROBLEM I JEZIK: Partizan čeka Markinjosa do nedelje, komunikacija teška jer Gabrijel ‘natuca’ španski

Objavljeno: 25.06.15 u 11:36

Markos Gabrijel do Nascimento, ili jednostavno Markinjos, još nije došao u Partizan uprkos brojnim najavama na ovu temu.

Jedan deo razloga, kao što se nedavno saznalo, bio je taj što je u mislimanskom svetu u toku ramazan, a zbog posta je vlasnik Al Nasra obustavio sve pregovore.

 – Nije u pitanju naša nesposobnost. Zagrizli smo za ovog igrača, problem je na drugoj strani. Njegov klub iz Saudijske Arabije nije u dobrim odnosima sa ljudima iz agencije koja zastupa fudbalera. Partizan pokušava da premosti tu situaciju, a ako dođe Markinjos će praktično odmah moći da igra, jer je spreman, dolazi „iz takmičenja““- istakao je Zoran Milinković, trener crno-belih i nastavlja:

– Sigurno bi unapredio igru Partizana, a istovremeno bi predstavljao podršku zemljaku Fabrisiju, koji bi napokon imao s kim da priča. Za minulih pet dana, koliko je proveo sa nama na Zlatiboru, naš novi štoper je sam šetao po hotelu, ćutao, ni sa kim nije progovorio ni reč usled jezičke barijere. Jednostavno, nije se još prilagodio. Verujemo u njegov kvalitet i nadamo se da će nam pomoći, međutim, ne govori engleski, a preko naših ljudi u stručnom štabu pokušavamo da ostvarimo komunikaciju na španskom, koji tek pomalo „hvata“. Zato smo ga nedavno učili imenima svih igrača iz poslednje linije, jer će sa njima najpre morati da se sporazumeva. Tek posle priprema na Pohorju imaćemo precizniji sud o njemu – rekao je Milinković.

Uprava crno-belih dala je rok do kraja nedelje da se čitav posao završi ili će se okrenuti pronalasku alternativnih rešenja.

– Iskreno se nadamo da će Brazilac doći, jer smo mnogo napora uložili da bi se realizovao njegov angažman i bilo bi mi žao ako na kraju bude drugačiji scenario. Tačno je da je Markinjos naš prvi izbor i mi ćemo ga čekati dokraja ove sedmice, eventualno još nekoliko dana početkom sledeće, pošto se preselimo u Sloveniju. Posle toga ne znam da li ćemo više moći da čekamo – istakao je strateg crno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter