0
Košarka

NBA: Portland trejdovao Batuma

Objavljeno: 25.06.15 u 08:54

Uprava Portland Trejblejzersa trejdovala je svog skupo plaćenog krilnog košarkaša i reprezentativca Francuske, Nikolasa Batuma u Šalrlot Hornetse.U suprotnom pravcu franšiza Majkla Džordana poslala je svog startnog beka, Džeralda Hendersona, ali i bivšeg 9. pika s prošlogodišnjeg drafta, Nou Vonlija.

Henderson je pre samo nekoliko dana iskoristio pravo iz ugovora da putem igračke opcije autmatski produži sebi saradnju za zagarantovanu platu od 7 miliona dolara.

Sa druge strane, Trejblejzersi su svesni da će ovog leta imati pune ruke posla pošto od 1. jula Lamarkus Oldridž postaje slobodan igrač, a istu sudbinu ima i startni bek Vesli Metjuz, pa će ekipa morati da vodi računa o budžetu.

Batum će naredne sezone inkasirati 12 miliona, pa bi samim tim potrošio i dobar deo dostupnih sredstava.

Batum je prošle sezone imao velikih problema da pronađe ritam u napadu, beležio je po 9,4 poena, 5,9 skokova i 4,8 asistencija. Posle sedam sezona 26-godišnji Batum menja tim i ulazi u poslednju godinu ugovora.

Sa druge strane, Hednderson je produkovao po 12,1 poena uz 3,4 skokova i 2,6 asistencije za 28,9 minuta na parketu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter