0
Košarka

NBA: Lejkersi odvode Lamarkusa Oldridža?

Objavljeno: 25.06.15 u 10:55

Ol-star krilni centar Portland Trelblejzersa, Lamarkus Oldridž, od 1. jula postaje zvanično neograničeno slobodan igrač i biće bez limita kada je reč o izboru nove sredine.

Uprava Portlanda tokom prošle noći, svesna ove činjenice, bila je prinuđena da dela ekspresno, pa je Nikolas Batum koji će imati platu od blizu 12 miliona naredne godine brzo terjdovan u Šarlot.

Kako navode NBA insajderi, ovaj potez čelnika Trejblejzersa stigao je iz samo jednog razloga: straha da će izgubiti Lamarkusa Oldridža.

Glasine o željama klubova već uveliko se množe, a prema poslednjoj: Los Anđeles Lejkersi bacili su oko na ovog košarkaša.

Nije tajna da Kobi Brajant naredne sezone igra poslednju NBA sezonu, a živa legenda svetske košarke juri svoj šesti šampionski prsten kako bi se po broju trofeja izjednačio sa Majklom Džordanom, njegovim rol-modelom.

– Lejkersi po svaku cenu žele da naprave konkurentan sastav za nerednu sezonu, to su planovi Kupčaka – naveo je jedan od izvora.

Međutim, problem za Portland nisu samo Lejkersi. Kako se saznalo, u red za angažman Lamarkusa Oldrdidža stali su i Dalas Maveriksi i San Antonio Sparsi.

Vlasnik Dalasa kontroverzni Mark Kjuban poznat je kao osoba koja ne štedi na novcu, a jasno je da će svaki klub koji bude pregovarao sa Oldridžom morati da računa na „maksimalni ugovor“ koji ovaj momak defakto i zaslužuje.

Sa druge strane, San Antonio Sparsi svesni su da era Tima Dankana, Manua Đinobilja i Tonija Parkera neće trajati večno, bez obzira što se iskusni trio i dalje visoko kotira u NBA ligi i beleži fenomenalne rezultate.

Upravo zbog toga franšiza iz Teksasa vidi Oldridža, uz Kavajija Lenarda, kao kamen temeljac jedne nove generacije u „post Tim Dankan eri“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter