0
ATP

VIMBLDON: Novak prvi nosilac, Ana sedmi, Viktor 22, Jelena 28.

Objavljeno: 24.06.15 u 13:44

Poznati su nosioci na trećem gren slem turniru, Vimbldonu. Srpski teniser Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca, a Rafael Nadal je tek 10.

Organizatori Vimbldona se uglavnom rukovode pozicijom igrača na ATP i VTA listi kada određuju nosioce, pa je branilac titule i dvostruki pobednik ovog turnira Novak Đoković sasvim logično prvi nosilac jer je prvi i na ATP listi.

Rodžer Federer, koji ima sedam trofeja sa ovog takmičenja, je drugi, a treći je domaći teniser Endi Marej, koji je jednom trijumfovao. Švajcarac Sten Vavrinka je četvrti, a peti je Kei Nišikori iz Japana.

Nadal, koji je osvojio Vimbldon 2008. i 2010. godine, pao je na 10. mesto na ATP listi, pa je postavljen za 10. nosioca. To znači da bi Španac mogao već u osmini finala da igra sa teniserima iz samog vrha… Viktor Troicki postavljen je za 22. nosioca.

U ženskoj konkurenciji, za sedmog nosioca postavljena je Ana Ivanović, a Jelena Janković za 28. Prvi nosilac je petostruka osvajačica Vimbldona Amerikanka Serena Vilijams, branilac titule Čehinja Petra Kvitova je drugi, treći Rumunka Simona Halep, četvrti Marija Šarapova iz Rusije i peti Karolina Voznijacki iz Danske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter