0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

MILINKOVIĆ: Pokazali smo kako se igra za Srbiju

Objavljeno: 24.06.15 u 14:52

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Zoran Milenković rekao je da je njegova ekipa na Evropskim igrama u Bakuu pokazala kako se igra za svoju zemlju.

Juniroska vaterpolo reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina, osvojila je u nedelju na Evropskim igrama u Bakuu zlatnu medalju, pobedom nad Španijom u finalu od 8:7.

U gradskoj Skupštini priređen je prijem povodom uspeha vaterpolo reprezentacije.

– Drago mi je što smo dobrim radom, ponašanjem, zalaganjem i disciplinom i verom u sebe osvojili prvu zlatnu medalju za Srbiju u ekipinim sportovima na Evropskim igrama. Igrači su iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu napredovali i bili najbolji u najbitnijem trenutku. Na pravi način su pokazali kako se igra za Srbiju – rekao je Milenković.

Selektor je naveo da je njegova ekipa na pravi način počela godinu i zahvalio joj na dobrom radu.

– Bilo je teško zbog obaveza dobrih rezultata koje su nam nametnule starije selekcije. Momci su se dobro nosili s tim teretom. Ovo je veliki uspeh koji će im ostati za ceo život i veliko iskustvo – rekao je Milenković.

Predsednik Skupštine Vaterpolo saveza Srbije Živko Cvjetićanin rekao je da je zlatnom medaljom iz Bakua dobro otvorena reprezentativna sezona.

– Iza ove ekipe su neverovatan rad i fantastična odricanja. Vaterpolo je sportski brend Srbije – zlatna koka koja nosi zlatna jaja. Društvo bi trebalo još da pomogne, očekujemo podršku i od grada, koju već imamo, posebno u organizaciji Evropskog prvenstva sledeće godine u Beogradu, koje će biti veliki izazov – rekao je Cvjetićanin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter